Mannen som råkade spela två Lottokuponger – vann miljonbelopp

Under lördagskvällen utspelade sig en otrolig vinnarhistoria. En man i Göteborg hade av misstag lämnat in sin Lottokupong två gånger. Ett misstag han aldrig kommer ångra. När Lottodragningen var klar under påskafton såg det ut först ut som det inte blivit någon miljonvinst på Lotto.

Sju rätt på Lotto 2 den 15 april ger en utdelning på 667 609 kronor men för mannen som råkade lämna in samma Lottokupong två gånger blev det alltså dubbel vinst och hela 1 335 218 kronor.

– Jag kan faktiskt inte förklara hur det gick till att jag lämnade in Lottokupongen två gånger, nu snurrar bara allting, men jag är så otroligt glad att detta har hänt, sa mannen

På frågan vad han nu ska göra nu för pengarna svarade vinnaren.

– Jag och min fru är pensionärer och vi har inte världens bästa pension. Så först och främst tryggar detta vår vardag. Lite pengar ska våra barn och barnbarn få såklart. Jag ska gå på extra många Häckenmatcher i år.

När Svenska Spels vinnarkommunikatör Victor Kalda under påskafton först försökte nå mannen i Göteborg slängde han på luren.

– Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Men jag trodde att det var någon som skulle ringa och sälja någonting. Det var väldigt bra att du vågade ringa upp igen, sa mannen som önskar att få vara anonym

Detta var inte heller första gången den tursamma Lottospelaren vunnit ett större belopp. För nästan exakt 30 år sedan vann mannen 65 000 kronor. Men då hade han bara lämnat in en Lottokupong.

Båda spelkupongerna lämnades in på Maxi Ica Stormarknad Torslanda för en totaltinsats på 80 kronor.

Rätta raden Lotto 2 lördag 15/4 2017: 2 – 6 – 12 – 14 – 24 – 27 – 31

Vid frågor, vänligen kontakta: Victor Kalda, vinnarkommunikatör Svenska Spel, 076-1296284