Ludvikabo vaknade upp som ovetande Eurojackpotmiljonär

På fredagkvällen avgjordes som vanligt veckans Eurojackpotdragning i Finland. Nio vinstrader ute i Europa, med 5 + 1 rätt, belönades med fina 3 512 243 kronor. En av dessa var inlämnad i Sverige och Dalarna. På ett spelkvitto, inlämnat på ICA Nära i Grangärde, fanns den spelade Eurojackpotraden för 25 kronor.

Eftersom dragningen avslutades sent på fredagen, greppade Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, sin mobil under lördagsmorgonen. Vid tidig lunch fick han kontakt med en mycket glad man som varit inne och tittat på sitt spelkonto och fått en glädjechock:

– Det här känns in i helsicke bra! När jag gick in för att kika på mina spel för en stund sedan, fick jag världens chock när det stod något om en miljionvinst. Jag bad frugan kolla, men hon trodde inte på mig, men nu när du ringer och hon sitter här och lyssnar är vi överlyckliga.

Vinnaren av årets näst största Eurojackpotvinst hitills i år hade svår att hålla tillbaka känslorna.

– Jag brukar inte hetsa upp mig, men nu är man extra glad och det kommer ta en stund att samla ihop sig. Men det här är känns bara underbart. Tänk att bli miljonär på äldre dagar och på ett spel man bara spelat i fyra månader.

25 kronor blev till drygt 3,5 miljoner kronor och nu väntar firande och planering för den glade miljonären.

– Nu kan man lugnt fundera på pensionen och framtiden för fru, barn och barnbarn. Vi kan resa utan att behöva tänka på ekonomin och spara pengar. Men vi kommer inte sätta sprätt på pengarna det första vi gör utan planera för framtiden.

– Vi kommer njuta och ikväll blir med firande med champagne och god middag. Otroligt härligt att kunna gå runt och bara vara miljonär, haha!

Den nyblivna miljonvinnaren, som är i 60-årsåldern, önskar vara anonym.

 

Den rätta miljonraden på Eurojackpot, samt ett Stjärnnummer fredag 17/3: 3 – 16 – 25 – 38 – 45 + 8

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-6638585