En av lördagens miljonvinnare på Lotto var en manlig gruvarbetare från Skellefteå.

Västsvensk man vann 1,5 miljoner på Lotto: ”Helt underbart!”

En av lördagens Lottokuponger som prickat sju rätt var inlämnad hos Ica Kvantum i Järfälla utanför Stockholm. När Svenska Spel nådde vinnaren över telefon sen lördagskväll visade det sig att denne inte alls var bosatt i området. Mannen som blivit drygt 1,5 miljoner kronor rikare hade lämnat in sin Lottokupong under en arbetsresa och verkligen hittat sin turbutik.

Lördagen bjöd på två miljonvinster genom Lotto. Två spelade rader hade prickat sju rätt på Lotto 1 och belönades med 1 589 451 kronor vardera. En av dessa spel var inlämnade på Ica Kvantum Viksjö i Järfälla utanför Stockholm. När Svenska Spels vinnarkommunikatör lyfte luren under lördagens kväll för att gratulera vinnaren svarade en förvånad röst som ännu inte hunnit rätta sina Lottorader.

Efter att ha kontrollerat att rätt person fanns i andra änden av tråden kunde vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe presentera vinstbeloppet för mannen i 50-årsåldern. Med en rad på sju rätt och en rad på fem rätt nådde vinstsumman upp till 1 589 566 kronor.

– Helt underbart! Tur att jag satt ned nu när du berättar detta, jag blev lite matt, fick vinnaren ur sig.

Trodde det var ett jobbsamtal

Mannen har för vana att spela Lotto varje vecka men hade tidigare bara vunnit hundralappar som mest. En så rejäl vinst som 1,5 miljoner kronor var något han bara drömt om, och det var inte ett samtal kring det han hade väntat sig en lördagskväll.

– Jag trodde att det var ett jobbsamtal när telefon ringde, berättade han.

Mannen förklarade vidare att han var bosatt i Västsverige och jobbade inom vården. Följdfrågan blev förstås hur det kom sig att vinstspelet var lagt i Stockholmstrakten.

– Det var under en jobbresa som jag lämnade in mina lottorader på en butik där, berättade mannen som fick god utdelning på sina tio rader och Joker till en kostnad av 70 kronor.

Renoverar semesterlägenhet

Med ett miljonvinstbesked som dök upp ur ingenstans denna sena lördagskväll visste mannen inte riktigt hur han skulle gå vidare med aftonen.

– Vi har redan ätit och druckit gott här hemma, vi får se vad som händer. Vinstpengarna kommer bland annat gå till att renovera en lägenhet som vi har utomlands.

Svenska Spels vinnarkommunikatör tackade för sig och lämnade en glad men fortfarande överraskad vinnare att få njuta av miljonvinsten.

– Vilken härlig överraskning att få lämna en sensommarlördag! Spännande att mannen hade lämnat in sitt spel hos ett ombud som han inte alls brukar besöka, en riktig lyckoträff måste man säga! Nu skulle han renovera en lägenhet som han ägde utomlands. Vinstpengarna räcker säkert också till fler semesterresor dit den närmaste tiden, säger han.

Vinnaren önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1, lördag 31 augusti 2019: 6 – 7 – 13 – 18 – 24 – 27 – 35

Tilläggsnummer: 10 – 28 – 29 – 31

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.