Årets tredje Drömvinst – Lottospelare vann 87 miljoner kronor

Onsdagens Lottodragning innebar att Drömvinsten föll ut för tredje gången i år. Den här gången belönades ett spel med sju rätt på Lotto 1 och två rätt på Joker med drygt 87 miljoner kronor. Nu ska Svenska Spel Tur kontakta personen som lämnat in spelet för att gratulera och få reda på vem eller vilka som just blivit mångmiljonärer på Lotto.

Året och det nya decenniet har börjat i rasande takt när det kommer till Drömvinster på Lotto. Den 19 februari vann en spelare i Göteborg 135 miljoner kronor och bara tre veckor senare kammade en Solnabo hem 78 miljoner. Under onsdagen, knappt två månader senare, var det återigen dags. För att Drömvinsten ska falla ut behövs sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker – och just det lyckades ett spel pricka in under onsdagen. Den här gången landade vinsten på drygt 87 miljoner kronor.

– Wow! Otroligt att vi nu ser vår tredje Drömvinst inom loppet av tio veckor! Det börjar likna rekordåret 2010 då det totalt föll ut sju Drömvinster under året, säger Svenska Spel Turs vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Vinnaren sökes omgående

Härnäst ska Svenska Spels vinnarkommunikatörer försöka få kontakt med den person som lämnat in spelet.

– Det blir ett högintressant jobb och ett samtal där många frågetecken kommer att rätas ut. Frågan är hur snabbt vi lyckas få tag på personen som lämnat in spelet och om denne är ensam om vinsten. Erfarenheten säger att det inte alltid går att nå fram direkt, säger vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Med Drömvinsten aktiveras även Miljonregnet. Det innebär att vinsterna för de spelare som prickat sex rätt plus tilläggsnummer på Lotto 1 blir uppräknade till en miljon kronor.

– Den här onsdagen innebär det att sex spelare som vanligtvis skulle vunnit ungefär 50 000 kronor istället blir miljonärer. Det blir en riktigt fin kväll även för de spelarna, fortsätter Martin Ridderstolpe.

Bankmöte väntar mångmiljonvinnaren

För vinnaren av Drömvinsten väntar så småningom ett bankmöte där en representant från Svenska Spel Tur närvarar.

– Bankmötet är en del av vårt spelansvar som innebär att vi erbjuder mångmiljonvinnare ekonomisk- och juridisk rådgivning i bankmiljö, ett inslag som är mycket uppskattat av våra vinnare.

Vi återkommer med mer information när vi fått kontakt med vinnaren.

Rätt rad Lotto 1, onsdag 29 april 2020: 4 – 5 – 6 – 12 – 25 – 27 – 29

Rätt rad Joker, onsdag 29 april 2020: 1 – 0 – 8 – 0 – 2 – 6 – 4

Vid frågor, vänligen kontakta:
Martin Ridderstolpe, vinnarkommunikatör Svenska Spel Tur, 070 772 16 91, martin.ridderstolpe@svenskaspel.se

Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, 070-663 85 85, pierre.jonsson@svenskaspel.se

2 Kommentarer
 1. Margareta j
  Margareta j says:

  Synd att inte visa vad spelaren joker nr är det var en glädje när jokern nr dök upp i rutan förr. Likaså hur många spelade rader som spelats

  • Martin Ridderstolpe
   Martin Ridderstolpe says:

   Hej Margareta, tack för dina synpunkter. Skicka gärna dina tankar om sändningen till lotto@tv4.se
   Vänliga hälsningar, Martin Ridderstolpe

Kommentering är stängd.