Årets första miljonvinst till Gällivare – 5,7 miljoner kronor på Lotto

Lördagens dragning på Lotto resulterade i en ensam rad med sju rätt på Lotto 1. Raden var spelad online i Gällivare kommun och gav en utdelning på 5,7 miljoner kronor. Kvällens miljonvinst blev den första till kommunen på Svenska Spel Turs produkter hittills i år.

Inför kvällens Lottodragning var jackpoten uppe i cirka 5 miljoner kronor och när alla bollar var dragna var det endast en rad kvar med sju rätt. Spelet för 100 kronor var inlämnat online i Gällivare kommun, sjurättsraden blev värd hela 5 749 679 kronor.

Lotto har under årets tre första månader genererat 24 miljonvinster till en total vinstsumma på hela 80,3 miljoner kronor.

– Riktigt kul att det blev en ensam rad som lyckades kamma hem jackpoten på fem miljoner kronor, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Liselotte Fondelius, och fortsätter,

– Nu börjar det spännande arbetet med att få tag på den som lämnat in spelet. Den stora frågan är som alltid, är det en ensam vinnare eller är det fler som ska dela på den härliga miljonvinsten?

Gratulationer och bankmöte

För vinnaren eller vinnarna som vann 5,7 miljoner kronor kommer också ett bankmöte bokas in.

─ Alla som vinner såhär mycket pengar bokas in för ett bankmöte där de också erbjuds ekonomisk och juridisk rådgivning. För dem allra flesta är det en stor omställning att gå från sin vanliga vardagsekonomi till att helt plötsligt ha flera miljoner på kontot. Det är därför en viktig del i vårt spelansvar för att vinnaren ska få en så bra start som möjligt på sin nya tillvaro, avslutar Liselotte Fondelius.

Vi återkommer med mer information när vinnaren eller vinnarna är kontaktade.

Rätt rad Lotto 1, lördag 10 april 2021: 2 – 5 – 6 – 20 – 22 – 26 – 30

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Liselotte Fondelius, vinnarkommunikatör Svenska Spel, 070-854 57 74,
liselotte.fondelius@svenskaspel.se

Här kan du prenumerera på våra nyheter och blogginlägg.

Svenska Spel är hela Sveriges spelbolag. Vi vill att spel ska vara till glädje för alla. Koncernen omfattar tre affärsområden: Sport & Casino med välkända varumärken som Stryktipset och Oddset, affärsområde Tur med favoriterna Triss och Lotto, samt