Lottovinnare i Östersund bjuder barn och barnbarn på ishotell

Lördagens Lottodragning resulterade i två miljonvinster varav den ena gick till en man i 75-årsåldern från Östersund. Mannen, som fick en ordentlig överraskning när han såg dragningen på lördagskvällen, gratulerades av Svenska Spel Turs sommarjobbande vinnarkommunikatör, stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson.

– Jag satt ensam och rättade, sedan kom hustrun in och då sa jag att nu får du gratulera en miljonär, berättade mannen för Angelica Bengtsson på söndagsförmiddagen.

–  Sedan tittade vi på reprisen några gånger för att se att det verkligen var rätt, och det var det ju.

För säkerhets skull ringde han till Svenska Spels kundtjänst för att få det bekräftat även där. I samtalet med kundtjänst fick han höra att det också väntade ett samtal från en av vinnarkommunikatörerna, och när han väl fick det på söndagsförmiddagen blev av återigen överraskad.

– Är det Angelica Bengtsson jag pratar med? Jag har ju snappat upp att du ringer miljonvinnare numera, så jag har sett fram emot samtalet. Nu känner jag igen din röst, sade han och skrattade.

Taktiken lönar sig
Mannen brukar spela Lotto nästan varje vecka och hade den här gången lämnat in sitt tioveckors-spel på Gulf i Brunflo. Han har en taktik som brukar fungera ganska bra, men att han nu skulle få sju rätt och bli miljonär hade han inte räknat med.

– Jag kör med ett system med åtta tecken. Då vinner man ju alltid lite extra, oavsett om man får fyra eller sju rätt, så det brukar betala för sig ungefär var fjärde vecka. En gång tidigare har jag vunnit 40 000 kr på Lotto, berättade mannen som den här gången, tack vare systemet, också hade 7 rader med 6 plus 1 rätt vilket gav totalt 206 521 kronor extra. Den totala vinsten landade därmed på 3 224 088 kronor

Vinnaren har varit pensionär i tio år men ändå fortsatt att jobba eftersom han har känt sig pigg. I år kände han dock att det kunde vara dags att lägga ned jobbandet, och vad passade inte bättre då än en check på över tre miljoner kronor?

Några större planer för vinsten hade han inte än, men en sak hoppades han få återuppleva tillsammans med sin stora familj.

– Jag har en stor familj, med fru, fyra barn och många barnbarn. Min fru och jag var en gång på ishotellet i Jukkasjärvi, vilket var en fantastisk upplevelse, så det hade varit roligt att bjuda dit hela stora familjen på en vistelse.

Midsommar med dubbelt firande
I helgen väntar midsommar vid en stuga som han har vid en sjö på landet, som alla barnen också kommer till, enligt tradition. På grund av Coronapandemin kommer självklart avstånd att hållas, och firandet får hållas utomhus. Lyckligtvis bor hela familjen nära varandra, så alla ska kunna träffas och fira midsommar, och i år även en miljonvinst.

– Tydligen kan det hända, konstaterade vinnaren, som önskar vara anonym, glatt.

Samtalet med den överraskade Östersundsmannen var Angelica Bengtssons andra miljonvinstsamtal och det skiljde sig ganska mycket från hennes första samtal för en vecka sedan.

– De var helt annorlunda från förra veckan så mina kollegor hade verkligen rätt i det att varje samtal är unikt. Nu visste mannen att han hade vunnit, vilket var roligt, men det kändes som att han förstod ännu lite mer när han fick samtalet från mig. Och återigen var det ett riktigt roligt samtal. Det här med att dela ut miljoner, det kan jag verkligen vänja mig vid, säger hon glatt.

Rätt rad Lotto 1 lördag 13 juni 2019: 2 13 14 17 25 29 31
Tilläggsnummer: 11 23 28 32