Lottospelare rättade fel – missade mångmiljonvinst

Det låg närmare åtta miljoner kronor i Lottpotten i lördags. De två raderna med sju rätt fick därför ett vinstvärde på fina 4 024 878 kronor vardera. En av dessa miljonrader var inlämnad på Maxi Ica stormarknad i Botkyrka och fanns med på ett spelkvitto med 36 satsade kronor på Lotto.

Jakten på den kvinna som lännat in miljonraden har pågått sedan dragningen och till slut fick Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, tag på vinnaren under onsdagen. Kvinnan som trodde att hon hade sex rätt och vunnit 2 424 kronor, fick en smärre chock när det visade sig handla om en vinst på flera miljoner:

– Nej men åh jäklar, nu tror jag att jag tuppar av! Är det säkert att det stämmer? Jag hade alltså inte sex- utan sju rätt på Lotto 1? Hur mycket sa du att jag vunnit?

– Men herregud över fyra miljoner kronor..! Skönt att jag satte mig ner. Det här har man ju gått och hoppats och väntat på, men fyra miljoner är ju jättemycket pengar för en pensionär som jag.

– Det här var verkligen en glad överraskning, som gör att mycket förändras ekonomiskt. Nu finns det möjlighet att göra massor med roliga saker. Tänk att man skulle få sju rätt och bli miljonär efter alla de år jag spelat Lotto. Gubben spelar också, men har inte vunnit några större vinster, haha!

– Jonsson, synd att du inte är här för då hade du fått en stor kram! Jag är så jätteglad för detta.

Den nyblivna Lottomiljonären i Botkyrka, önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1 lördag 27/5 2017: 3 – 6 – 7 – 16 – 22 – 25 – 29

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, 070-6638585

Victor Kalda, vinnarkommunikatör Svenska Spel, 076-1296284