Lotto – glad småländska stärker upp pensionen med 1,9 miljoner kronor

Miljonärsfabriken Lotto fortsätter att leverera sjusiffriga vinnare. I lördags belönades sju rätt på Lotto 2 med 1 936 199 kronor. Miljonraden var inlämnad på svenskaspel.se av en nätspelare i pensionsåldern från Jönköping. 12 enkelrader och en tia på Joker gjorde att insatsen kostade 82 kronor totalt.

Det var en lycklig Lottomiljonär som Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson nådde för gratulationer.

– Man är lite skakis. Först var jag så besviken på Lotto 1 att jag sa till mig själv att det här var sista Lottoraderna. Men när jag sedan skulle rätta Lotto 2 bara rasade det in rätt och plötligt stod det att jag vunnit 1,9 miljoner kronor. Herregud!, berättade den nyblivna miljonären.

Miljonvinsten kunde dock blivit betydligt större då vinnaren prickade in ett av de två sista Jokernumren. Hade sista Jokernumret blivit en femma istället för en trea, hade Småland kammat hem årets första Drömvinst, 133 miljoner kronor.

– Jag såg också att det var nära Drömvinsten, men att vinna nästan två miljoner räcker alldeles utmärkt. Det är jättemycket pengar för en pensionär som jag.

– Nu gäller det att leva på som vanligt, men att veta om att pengarna finns är otroligt skönt. Sedan får vi se vad som händer, men nu måste jag ut och röra på mig och landa i det här.

Den nyblivna Lottomiljonären från Jönköping, önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 2 lördag 17/6 2017: 5-10-12-13-14-23-25

Vid frågor, vänligen kontakta: Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, 070-663 85 85

Victor Kalda, vinnarkommunikatör Svenska Spel, 076-1296284