Lerums storvinnare på Lotto en man i 70-årsåldern

Lottospelaren som tog en storvinst på 3,1 miljoner kronor till Lerum i lördags är en man i 70-årsåldern.

– Vi är riktigt nöjda och glada, säger vinnaren när Svenska Spel Tur når honom för att gratulera till vinsten.

Det var tre rader som prickade sju rätt vid samma dragning. Med en jackpot på över nio miljoner blev det bra betalt för var och en. För Lerumsbon innebar det en sammanlagd vinst på 3 147 524 kronor inklusive undervinster.

Svenska Spel Tur sökte mannen redan under dragningskvällen, men då utan framgång.

– Det ringer så många käcka människor, som ska sälja saker. Jag kände inte igen numret och jag skulle ändå inte köpa någonting den tiden på en lördagskväll, berättar mannen när kontakt till slut etablerats.

Det var senare under samma kväll, när han senare skulle gå ut med hunden, som han tog mobiltelefonen från laddning och kom på att han skulle rätta sina Lottorader.

– Då blev jag svettig. Jag försökte vara cool och inte väcka grannarna när jag sa till min fru att ”titta så konstigt, det är samma siffror på spelkvittot som på skärmen”. Haha. Det blev lite svårt med sömnen den natten, berättar mannen.

Planerna för vad vinsten ska gå till är aningen lösa, men det finns en sak han och frun tänkt sig.

– Vi vill flytta närmare resten av familjen, för barnbarnens skull. Det är något vi funderat på länge. En sådan sak kräver att det finns medel för det. Nu har vi det. Vi får se, nu kanske det kan bli av, säger mannen.

Raderna på det vinnande spelkvittot har hängt med i bortåt 20 år, uppger mannen. De har inte givit några större vinster, förrän nu.

– Det är tur att man inte gett upp. Men det har varit otänkbart att göra sig av med dem. Jag kan dom både framlänges och baklänges vid det här laget, så skulle de någon gång slå in hade jag känt igen dem, säger mannen.

Det vinnande spelet var inlämnat hos Hemköp i Lerum.

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.