Lars skrapade fram en halv miljon Trisskronor till jubel och tårar

På söndagsmorgonen var det dags för Lars Lauren, 73 år från Fjugesta utanför Örebro att besöka Tv4 Nyhetsmorgon för att skrapa Triss. Lars tog med sig frun Astrid till Stockholm och de tar med sig en halv miljon kronor tillbaka till Fjugesta.

Lars är idag pensionär och har arbetat med lantmäteri i över 35 år. På fritiden är det jakt och fiske som gäller. Lars, Astrid och deras två barn brukar skrapa Triss tillsammans. De delar alltid på vinsterna och så är fallet även denna gång.

Innan tv-sändningen pratade Lars om vad han skulle vilja göra för sina vinstpengar. Lägsta vinst på Tv-Triss är 100 000 kronor.

– Vi delar på pengarna med våra barn. Så 25 000 kronor var har vi. Vi ska hyra någon till att måla om huset. Det behövs verkligen. Blir det mer pengar så ska vi resa. Barnen har också hus så det är möjligt att de kommer använda sina vinstpengar till något med husen också, berättade Lars.

Lars valde Trisslott ur högen med motiveringen.

– Jag har inget turnummer så jag får lita på att plötsligt händer det.

Och visst, plötsligt hände det. Familjen som var garanterade 25 000 kronor var mångdubblade den siffran. För på den sista rutan skrapade Lars fram 500 000 kronor, triumferande med armarna i luften.

– Det här var bonus. Nu blir det Lofoten, sa en märkbart tagen och rörd Lars i tv-sändningen.

En halv miljon kronor, 125 000 skattefria kronor var blev det för familjen från Fjugesta. Trisslotten som tog dem till storvinsten och Nyhetsmorgon köpte Lars på Willys Örebro Marieberg.

Vid frågor, vänligen kontakta: Victor Kalda, vinnarkommunikatör Svenska Spel, 076-1296284