Kvinna från Töreboda avslutade året med miljonvinst på Andra Chansen

Under lördagen var det premiär för Andra Chansen där femton Lottospelare hade möjlighet att vinna en miljon kronor vid sidan av den ordinarie Lottodragningen. En av miljonvinnarna var en kvinna från Töreboda i 70-årsåldern. Med det sjusiffriga vinstbeloppet skulle hon först och främst förgylla vardagen och även hitta på något kul med barn och barnbarn.

I samband med lördagens Lottodragning introducerades det nya spelet Andra Chansen. Där hade Lottospelare som lämnat in rader mellan 26 juni och 28 december chansen att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i femton miljonvinnare från Kiruna i norr till Malmö i söder.

En av de som överraskades av miljonvinstbeskedet under nyårsveckan var en kvinna i 70-årsåldern från Töreboda. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör fick kontakt med kvinnan blev hon överväldigad.

– Jag kan inte förstå det ännu. Jag har aldrig trott att jag skulle vinna så här mycket, jag brukar inte ha sådan tur, var det första tankarna hon fick ur sig.

Spelat Lotto i 20 år

Lotto hade kvinnan spelat de senaste 20 åren. Raderna som hon brukar lämna in till både onsdags- och lördagsdragningen består av barnen och barnbarnens födelsedatum. Men det var alltså inte hennes vanliga Lottorader som resulterade i miljonvinsten utan istället en av de chanser hon samlat ihop till Andra Chansen.

– Jag har varit sjuk under en period, men just nu när du berättar det här känner jag ingen smärta, förklarade vinnaren för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Med tanke på den senaste tiden kom vinstpengarna extra lägligt för den pensionerade Törebodabon.

– Vinsten kommer i goda händer. Jag ska se till att underlätta min vardag så mycket det går. Jag ska också hitta på något roligt med mina barn och barnbarn.

”Är så förvirrad att jag knappt kan tänka”

När det var dags att runda av samtalet hade vinnaren ännu inte greppat miljonvinsten fullt ut.

– Jag är så förvirrad att jag inte kan tänka just nu. Det är lite ofattbart. Jag ska korka upp lite bubbel för att fira senare, avslutade kvinnan.

Vinstbeskedet lämnades över av vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe som gladdes ikapp med kvinnan från Töreboda.

– Vilket härligt meddelande att få överlämna under nyårsveckan! Det är en period av nystart för många och för kvinnan som mått dåligt under en period kan det här verkligen bli en vändpunkt. Jag hoppas verkligen att 2020 blir ett bättre år för henne och att den nyvunna miljonen hjälper till traven, säger han.

Vinnaren önskar vara anonym.

Så fungerar Andra chansen:

  • Andra Chansen-dragningen görs två gånger om året, en gång vid jul och en gång vid midsommar. Första dragningen 28 december ger dig en miljonchans för varje Lottorad du spelat.
  • Varje Lottorad på Lotto 1 & 2 ger en andra chans att bli miljonär, förutsatt att du spelar med Joker. Varje rad du samlar under ett halvår, oavsett vinst eller förlust, ger dig en chans i Andra Chansen-dragningen.
  • Exempel: Du spelar två rader Lotto med Joker en lördag och deltar i både Lotto 1 & 2. Då har du samlat fyra chanser till Andra Chansen-dragningen.
  • Nästa Andra Chansen-dragning sker till midsommar, lördag den 20 juni.