Kumlakvinna trodde hon hade vunnit 100 kronor – blev miljonär på Lotto

Lottodragningen i onsdags resulterade i två nya miljonvinster. Den ena tillföll en kvinna från Kumla som efter att spontant ha spelat en rad med joker med en total insats på 36 kronor blev 1 000 000 kronor rikare. Svenska Spels vinnarkommunikatör, stavhopperskan Angelica Bengtsson, har nu fått kontakt med kvinnan som har haft svårt att förstå att hon blivit miljonär.

Kvinnan hade länge en stående Lottoprenumeration som hon under våren valde att avsluta i samband med att hon köpte en bil. Men inför förra onsdagens dragning fick hon ett infall att spontanspela en rad på Lotto. Så här i efterhand kan hon verkligen tacka sin impuls, för de 36 spelade kronorna blev till hela 1 000 000 kronor efter att hon varit ensam om 7 rätt på Lotto 2.

– Jag trodde först att det var 100 kronor, men när jag kollade saldot så var det ju en hel del extra nollor! Det kändes som att man åkte baklänges, förklarade kvinnan som också menade att det var extra roligt att få kontakt med en kändis som Angelica Bengtsson.

– Det är en ära!

”Jag är lite skakig”
De två hördes av några dagar efter vinsten, och det var först då som kvinnan på allvar började förstå vad det var som hade hänt.

– I dag kom reaktionen så jag är lite skakig. Jag är tacksam att det inte var mer än en miljon. Jag hade aldrig kunnat hantera det.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, är förtidspensionerad och beskriver vinsten som en revansch. Nu kan hon betala av lite lån och också dela med sig till sina barn.

– Resten får bli en buffert. Sedan kommer jag nog leva som vanligt förutom att jag kanske kommer sticka på massage en gång i veckan, skrattade hon.

Vinnaren blev starstruck
Som för så många andra vinnare var det inte bara kvinnan själv som hade svårt att förstå vad som hade hänt. Också familj och vänner som hon berättade för hade svårt att tro att hon verkligen blivit Lottomiljonär.

– Reaktionen var ”Nä, du skojar!?”. Men till slut förstod de. Däremot har jag själv inte riktigt förstått något än och är fortfarande i chocktillstånd. Men jag är så oändligt tacksam för denna vinst, avslutade kvinnan, som önskar vara anonym.

Angelica Bengtsson gläder sig mycket med vinnaren.

– Alla vinnare är unika och deras historier är alltid lika spännande. Därför är jag extra glad att få dela ut en miljon kronor till en kvinna som vinsten verkligen kommer göra skillnad för, säger hon och fortsätter:

– Alla vinnare jag pratar med blir glada och den här gången lös glädjen verkligen igenom. Det var heller inte bara miljonvinsten som gladde henne. Att det var just jag som förmedlade den gjorde henne extra glad, ja nästan lite starstruck. Och det är väl lite av ett mål för mig och mina idrottskollegor, att det vi gör ska glädja våra fans. I det här fallet gjorde det verkligen det!