Kompiskvartett i Västerås trodde miljonvinst var ett skämt

Lördagens Lotto 1 resulterade i tre rätta rader med sju rätt och en vinst på drygt 2,9 miljoner kronor men för den vinnande kompiskvartetten i Västerås var miljonvinsten svår att tro på.

Med åtta extra jackpotmiljoner på spel blev utgången av lördagens Lottodragning en trevlig historia för de tre rätta raderna. En av miljonraderna var inlämnad hos spelombudet Aros Spel & Café i Västerås och fanns med på ett färdigt paketspel för hundra kronor kallat Lotto 100. Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, fick på lördagskvällen tag på den kvinna som lämnat in spelet men hon var på middag och helt säker på att det var en kompis som försökte lura henne.

– Haha! Jaha, så du ringer mig vid den här tiden på lördagskvällen och vill prata om våra Lottorader!? Nej, jag har kollat och det blev ingen vinst! Så ring imorgon igen om det skulle vara så att du vill prata Lotto. Hej då!

Vinnarambassadören Pierre Jonsson hade inget annat val än att göra som vinnaren sagt och fick under söndagen tag på en lite mer pratsam Västeråsbo vars rad kammat hem totalt 2 952 214 kronor.

– Hej Pierre, ja idag tror jag mer på dig! Speciellt som jag och mina tre kompisar i vårt spelbolag har rättat våra rader och försökt inse att vi faktiskt hade sju rätt och vunnit nästan tre miljoner. Vi är helt skakis idag.

Skepsisen mot vinnarsamtalet visade sig vara befogat då en medlem ur vinnarkvartetten, som spelat Lotto 100 i flera år tillsammans och bytt nummer inför varje dragning, brukar luras gällande Lottovinster. Det var dock mindre populärt bland Lottogänget att lägga på samtalet med vinnarambassadören Pierre Jonsson.

– När jag berättade att du hade ringt så skrek alla att; ”Det är ju han som ringer alla miljonärer, hur kunde du bara lägga på”.

Den vinnande kvartetten samlades under söndagen och skålade in vinsten med skumpa. För den glada spelkortsinnehavaren väntar nu resor till värmen med familjen.

De nyblivna miljonvinnarna i Västerås, som är 40-årsåldern, önskar vara anonyma.

Rätt rad Lotto 1 – lördag 11/2-17: 7-20-21-30-33-34-35

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85