Karlskronapar blev 4,5 miljoner rikare under Melodifestivalen

Samtidigt som lördagens Mellofinal på Friends drog igång på SVT, startade Lottodragningen på TV4 och Robin Bengtsson var inte kvällens enda vinnare då ett par från Karlskrona vann drygt 4,5 miljonor kronor under lördagskvällen. Den vinstrika raden var en av två rader i Sverige med sju rätt och vinstsumman skrevs till 4 545 829 kronor.

En av de två miljonraderna var inlämnad på Citygross i Karlskrona och det pensionerade paret som spelat för 72 kronor, kom på att de spelat på Lotto först efter Robin Bengtssons Melodifestivalenvinst. När Karlskronaparet rättade raden på text-TV och insåg att de hade haft alla sju rätt på Lotto 1 kunde de knappt tro det var sant.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick vid lunchtid på måndagen till slut tag på mannen som lämnat in miljonraden.

– Tack för att du ringer! Vi förstod inte vad som hände i lördags efter Melodifestivalen då vi gick in på Text-TV för att rätta våra Lottorader. När vi såg att alla sju nummer på en av våra rader blev vi helt tysta och bara satt framför TV:n i säkert 20 minuter. Sedan gick vi och la oss och läste för att tänka på något annat.

Vinnarparet från Karlskrona kunde fortfarande inte tro att storvinsten var sann och inväntade först ett bekräftelsesamtal från Svenska Spel. När mannen på söndagen såg att han hade ett missat samtal från Svenska Spel och senare fick tag på vinnarambassadören Pierre Jonsson började beskedet att sjunka in.

– Det här betyder att vi kan hjälpa våra barn ekonomiskt och samtidigt fixa lite hemma utan att hela pensionen går åt. Det här är väldigt roligt och till helgen får vi fira det hela, då sitter pengarna säkert på kontot, haha!

 

Det nyblivna miljonvinnarparet från Karlskrona, önskar vara anonyma.

Rätt rad Lotto 1 – lördag 11/3-17: 9-16-19-22-24-31-34

 

 

 

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85