Karlskronabo vann 12,5 miljoner på Lotto – kan förverkliga drömmen om boende utomlands

Jakten efter lördagens mångmiljonvinnare på Lotto är över. Efter tre dagars intensivt sökande fick Svenska Spel på måndagen äntligen kontakt med den man i 50-årsåldern från Karlskrona som i lördags blev ensam om sju rätt på Lotto 1 och vann drygt 12,5 miljoner kronor.
– Det här ger sådana oanade möjligheter, konstaterade den överväldigade vinnaren som nu hoppas kunna förverkliga drömmen om ett boende utomlands.

Sent på måndagseftermiddagen svarade till slut Karlskronas senaste mångmiljonvinnare. Chocken hade då knappt hunnit lägga sig och han tyckte att det var väldigt skönt att äntligen få samtalet från Svenska Spel som bekräftade jättevinsten.

– Jag är på jobbet nu och gör det jag gör till vardags. Sen kommer man på vad som hänt och det är som att vakna upp ur en dröm, berättade mannen.

På lördagseftermiddagen hade han loggat in på sitt spelkonto och sett att han hade 54 kronor insatta på kontot. Han hade då gått igenom ett antal spel han lagt tidigare för att se om det var något av dem han kunde förlänga utan att behöva sätta in nya pengar, och hittat ett spel med 13 rader plus Joker som han förlängde för 49 kronor.

På kvällen upptäckte mannen ett missat samtal på telefonen och ett sms om att han kunde gå in och rätta sina Lottorader.

– Jag kollade och såg att jag hade vunnit 18 kronor på mina vanliga Lottorader. Sedan stod det högvinst på det andra spelet, berättade mannen för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, landslagsstjärnan Caroline Seger.

”Sådant där skojar man inte om”
Och högvinst var precis rätt ord. Mannen var ensam i Sverige med sju rätt på Lotto 1 och vann 12 554 430 kronor, en summa som han hade väldigt svårt att ta in.

– Jag visade min fru som sade att sådant där skojar man inte om.

Paret hade svårt att ta in beskedet om mångmiljonvinsten och under natten blev det inte många timmars sömn.

– På morgonen kunde vi läsa i flera tidningar om vinsten, och det var ju lite surrealistiskt att läsa om sig själv på det sättet, berättade mannen.

Drömmer om boende utomlands
Vinsten ska investeras långsiktigt, och eventuellt kan en och annan dröm uppfyllas. Vinnaren och hans fru har länge drömt om ett boende utomlands, en dröm som fram till i lördags kväll kändes näst intill ouppnåelig.

– Men från en lördagseftermiddag till en lördagskväll så har förutsättningarna förändrats och plötsligt finns sådana möjligheter, skrattade mannen som också var extra glad att det var just fotbollsstjärnan som ringde och gratulerade.

– När jag läste att det var du som sökte mig tänkte jag att det skulle bli väldigt roligt att prata med dig. Det är skitkul att se er spela och jag hoppas verkligen att det går bra i OS!

Erbjuds rådgivning
Caroline Seger var lika glad hon över att äntligen få prata med storvinnaren från Karlskrona.

– Jag var otroligt glad över att han äntligen svarade då jag hade sökt honom i tre dagar. Min glädje var nästan lika stor som hans. Tänk er själva att få lämna ett sådant positivt besked! Och det blir ju ännu bättre i dessa tider.

Mannen, som önskar vara anonym, kommer nu erbjudas såväl juridisk som ekonomisk rådgivning i samband med vinstutbetalningen.

– Det är en väldigt viktig del i Svenska Spels spelansvarsarbete. Som vinnare hos oss ska man känna sig trygg och veta att man kan få den hjälp man behöver. Det är därför den här rådgivningen är så otroligt viktig och uppskattad, berättar Caroline Seger.

Rätt rad Lotto 1, lördagen den 27 februari 2021: 7 ─ 15 ─ 18 ─ 22 ─ 25 ─ 30 ─ 31

Med tilläggsnummer: 20 ─ 21 ─ 26 ─ 29

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.