Kalmarkvinna delar miljonvinst med systern

Det var en kvinna i 40-årsåldern i Kalmar som låg bakom Nyårsaftonens vinst på drygt två miljoner på Lotto 2. När Svenska Spels vinnarjour ringde upp för att gratulera visade det sig att kvinnan ska dela vinsten med sin syster.
– Vi har spelat samma rader i säkert 25 år, så man får väl säga att trägen vinner, sa den lyckliga vinnaren.

Det vinnande spelet var på två rader och Joker, och kostade alltså 22 kronor. Vinsten blev desto större – 2 090 778 kronor, ett belopp som alltså ska delas.

– Men jag har inte hunnit berätta för syrran än, sa den vinnande kvinnan som just kommit hem från jobbet när Svenska Spels vinnarjour ringde upp för att gratulera.

– Det är skönt att du ringer, man törs ju inte tro att det är sant förrän man får höra det, det är ju helt otroligt det här!

Miljonvinnaren arbetade på Nyårsaftonen och hann inte rätta sina rader, och det var först på Nyårsdagen som hon fick höra att en miljonvinst gått till ett spel inlämnat på Ica Supermarket Smedby. Då bestämde hon sig för att rätta sitt spel och fick klart för sig att miljonvinsten gått till henne och systern.

En del av pengarna är redan öronmärkta för ett renoveringsprojekt.

– Det finns ju alltid hål att fylla, men vi behöver verkligen renovera köket, så det kommer en del av pengarna att gå till!

Den vinnande Kalmar-kvinnan önskar vara anonym.

Rätt rad på Lotto 2, 2016-12-31: 5-10-12-21-22-24-34