Jämtländskt pensionärspar miljonvinnare på Lotto – skrek rakt ut av glädje

Ett pensionärspar från jämtländska Berg blev i lördags Sveriges senaste Lottomiljonärer. När fotbollsstjärnan och vinnarkommunikatören Caroline Seger berättade nyheten om miljonvinsten utbröt glädjescener av sällan skådat slag.
– Du skulle fått en puss om du var här, sa mannen mellan skrattsalvorna.

Endast en rad hade alla rätt på Lotto 2 i lördags. Raden fanns med på ett tioveckorsspel inlämnat hos Ica Supermarket i Svenstavik av ett pensionärspar från Bergs kommun. Vinstsumman landade på 1 965 326 kronor.

När paret sent på lördagskvällen fick besked av Svenska Spels vinnarkommunikatör Caroline Seger att de nu var Lottomiljonärer utbröt ett jubel som hördes hela vägen ned till Malmö.

– Va!? Är det ett skämt? Alltså, var är champagnen? nästan skrek frun i familjen när hon fick klart för sig att hon och hennes man hade vunnit nästan två miljoner kronor.

– Det här är sådant man inte tror ska hända och det här samtalet trodde jag aldrig skulle komma.

Har funderat på att sluta
Paret har spelat Lotto under många år utan att få några större vinster. Till och från har de också funderat på om det har varit värt att fortsätta spela.

– Men min fru har sagt att vi ska låta raderna vara kvar, för en gång kommer det att hända, berättade mannen som glatt kunde konstatera att frun till slut fick helt rätt.

Vad pengarna ska komma att användas till hade paret ingen direkt tanke om, men att det finns hål att stoppa dem i stod i alla fall klart. Och kanske kunde de passa på att renovera lite.

– Vet du vad jag sa till min gubbe i kväll? Vi satsar på att renovera vårt badrum med ett nytt tvättställsskåp för 400 kronor från Ikea, skrattade kvinnan och tillade att det nu kunde bli en större renovering än så.

För Caroline Seger var samtalet med vinnarna något alldeles extra.

– Det var ett helt otroligt samtal! Det började lite trevande eftersom vinnarna inte förstod vad jag försökte få fram, men det slutade i total eufori. De satt och tittade på Mello men var nog inte alltför besvikna över att missa slutet av programmet. När jag berättat för mannen vad de vunnit tog hans fru över telefonen och visade en glädje som är svår att förklara med ord, säger Caroline Seger och fortsätter:

– Vilken känsla det var att få ringa och berätta för några som inte redan visste om att de hade vunnit. Att få möjligheten att fånga deras reaktion var helt magiskt för mig.

Miljonvinnarna från Berg önskar vara anonyma.

Rätt rad Lotto 2 lördag 6 mars: 8 17 21 23 27 28 34

Tilläggsnummer: 1 2 25 26

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.