Ija från Stockholm tog hjälp av spåkvinna innan Triss-skrapet i Tv4 i morse

I hela sitt vuxna liv har Ija Hierner väntat på att skrapa fram en riktig storvinst på Triss. På Alla hjärtans dag hände det plötsligt, tre tv-rutor dök upp och i morse fick 54-åringen från Stockholm äntligen sitta i Tv4 Nyhetsmorgon och skrapa. Och hon fick oväntad hjälp med att välja lott.

Som så många andra köpte Ija Hierner några Trisslotter på Alla hjärtans dag i hopp om att någon av döttrarna skulle komma hem och få dem. Men döttrarna hade andra planer, så Ija skrapade lotterna själv. Och äntligen blev det en storvinst.

– Det var en väldigt häftig känsla att skrapa den där lotten, för man kunde ju inte tro att det var rätt, berättade Ija som ringde till yngsta dottern och bad henne sätta på Facetime för att hon också skulle kunna kontrollera om det verkligen var en storvinst.

Två av döttrarna var med i tv-studion, och också de hade svårt att förstå vad som hade hänt.

– Det var först i går som det faktiskt slog mig att det var sant, och av alla jag känner är du den som är mest värd att åka hit och skrapa, sa ena dottern till Ija som blev märkbart rörd av hyllningen.

Inför debuten i morgonsoffan besökte Ija en spåkvinna som hjälpte henne att bestämma vilken lott hon skulle välja. Ija hade valt lott nummer fem, och spåkvinnan sa att även lott nummer fyra och lott nummer sex skulle vara bra, men hon skulle välja den som kändes bäst.

– Och jag var så inställd på den lotten, så jag hade verkligen bestämt mig. Det är ju femte i femte också, så det är ganska klart.

100 000 kronor blev det, ett mycket bra tillskott för Ija som har två drömmar hon vill uppfylla.

– Det blir i all fall en resa. Jag har alltid velat komma till kinesiska muren, men sen vet jag att en av mina döttrar som varit där mycket inte tycker att det är något speciellt, men jag vill åka dit. Det kan också bli insats till ett nytt lantställe.

Ija har skrapat Triss i många år, något hon självklart kommer fortsätta med.

– Gubbarna i min lilla närbutik är överlyckliga, de har aldrig haft en vinst förut, skrattade Ija.

Vinstlotten köpte Ija på Nära Dej Benneboden på Kungsholmen i Stockholm.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74