Dubbel Trissvinst farmor Ida Fredin och barnbarnet Sara Gill.

Hudiksvallsbon Ida Fredin skrapade Triss i Tv4 – en månad efter barnbarnet

För en månad sedan skrapade Sara Gill från Hudiksvall fram 100 000 kronor på Triss i Tv4. I morse var det dags för hennes farmor, Ida Fredin som också hon bor i Hudiksvall, att skrapa. Sannolikheten att två personer från en så liten stad vinner högvinst på Triss är näst intill obefintlig. Att de dessutom är släkt är helt otroligt.

Sannolikheten att två personer från Hudiksvall kommer till Tv4 och skrapar Triss är väldigt liten. Statistiskt sett ska det ta fyra år innan något sådant sker. Nu skedde det inom en månad, och då med två personer som dessutom är släkt med varandra.

– Det är helt ofattbart det här, overkligt, konstaterade Ida Fredin, 78 år från Hudiksvall, som för en dryg månad sedan fick en ordentlig chock när hon skrapade fram tre Tv-apparater på en Trisslott, bara några veckor efter det att barnbarnet Sara Gill, 27, gjort samma sak.

Några dagar tidigare hade Ida ramlat och brutit lårbenshalsen och fick därför ett antal Trisslotter av sina barnbarn som uppmuntring. Efter att hennes man bytt in några av lotterna som det var vinst på var det dags för henne att skrapa igen. Och den här gången kom det upp symboler som hon inte fått tidigare.

– Jag trodde inte att det var sant! Jag fick två Tv-apparater med 250 kronor i, och då tänkte jag att det blir väl inget, men det kanske kommer en 250-kronorssymbol till och det vore ju bra. Sen skrapade jag en ruta till och då såg jag en kant, men nej tänkte jag, det kan ju stå 100 kronor i den.

Hon vågade inte riktigt tro på det, men det var en tredje Tv-ruta hon såg.

– Jag kunde ju inte fatta det, för Sara hade ju nyss fått en sådan lott!

Ida bad ett av barnbarnen som var och hälsade på henne på sjukhuset att titta på lotten, och då bröt ett stort glädjefnatt ut.

– Är det sant!? Är det på riktigt? Hon såg så rolig ut när hon såg vad det var, beskrev Ida barnbarnets reaktion.

I morse var det så dags att skrapa den större modellen av Trisslotten. I foajén till Tv4 möttes en överraskad Ida av barnbarnet Sara som var tillbaka i Tv4-huset, den här gången för att på nära håll följa sin farmors väg till storvinsten.

– Men, är du här? Vad roligt!, utbrast Ida när hon fick se Sara som väntade på henne.

Efter att Ida skrapat färdigt stod det klart att hon vunnit 100 000 skattefria kronor.

– Det här har varit bra! Det blev några nollor för lite bara, skojade Ida efter skrapet.

Sara förklarade att hon kände en viss besvikelse efter sitt skrap med tanke på hur mycket pengar man kan vinna, men att den känslan snabbt förbyttes till en enorm glädje.

– Man får ju tänka, från en födelsedagspresent eller en ”krya på dig-Triss” till 100 000 kronor, det är mycket pengar! Speciellt när man får in det på kontot, då är det väldigt många nollor, berättade hon.

Nu väntar en stor fest för familjen Fredin.

– Vi ska försöka göra en riktig grillfest vid vår fäbodstuga och samla alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

– Vad roligt! Det visste inte jag, sa då en märkbart rörd Sara.

Med anledning av det tragiska händelserna i Manchester i går kväll skedde dagens Trisskrap i kulisserna på Tv4.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74