Med drygt en vecka kvar till julafton levererade Lotto två nya miljonärer under onsdagens dragning. En spelare från Helsingborg prickade in 7 rätt på Lotto 1 och kammade hem över 5,8 miljoner kronor. En spelare från Tanum lyckades vinna strax över en miljon kronor med 7 rätt på andra dragningen.

Höör-pensionär byter bil efter mångmiljonvinst på Lotto

En pensionerad man från Höör får nu möjlighet att byta ut sin gamla trotjänare till bil efter att ha vunnit drygt 5,2 miljoner kronor på Lotto.
– Den jag har nu har gått nästan 40 000 mil och det har länge varit dags att byta till en ny, men det har jag inte haft råd med, berättar mannen för Svenska Spels vinnarkommunikatör, fotbollsstjärnan Caroline Seger.

Två spelare fick på lördagskvällen sju rätt på Lotto 1 och fick dela på den drygt tio miljoner kronor höga jackpotten. En av dem är en pensionerad man från Höör.

– Det är ofattbart! Men de kommer så lägligt de här pengarna. Jag gick i pension för två år sedan och du vet hur det är med det, berättar mannen för Caroline Seger.

När det överraskande miljonvinstbeskedet når honom sitter mannen och tittar på Melodifestivalsfinalen tillsammans med sin fru och sin dotter, och han berättar att han först inte hade tänkt svara när vinnarkommunikatören ringde.

– Jag trodde att det var ett utlandsnummer som bara kostar en massa pengar att svara på, och det var därför jag inte svarade. Men jag kollade numret och såg att det var från Svenska Spel. Då tänkte jag, ”men vad i helsike”.

Spelar bara Lotto 1
Mannen, som är i 70-årsåldern, har spelat Lotto under många år, men har då och då funderat på om han ska sluta. Chansen att vinna är nämligen extremt liten, menar han.

– Jag spelar på Stryktipset också, och på Lotto är ju chansen en på flera miljoner att vinna, så det har jag då och då tänkt att sluta med, förklarar mannen och erkänner att han är glad att han ännu inte tagit det beslutet.

En total insats på 55 kronor för 15 rader på Lotto 1 med Joker gör mannen 5 200 196 kronor rikare. Och varför han enbart spelar Lotto 1 förklarar vinnaren med att han alltid har känt att han också ska ha råd att förlora.

Följer Seger på fotbollsplanen
Mannen är fotbollsintresserad och blir glatt överraskad när han inser att det är en av världens bästa fotbollsspelare som han pratar med.

– Jo visst fan, visst känner jag ingen dig! Du spelar ju i Rosengård och er följer jag faktiskt. Nu fick ni något att bita i efter vinsten senast, säger han och syftar på FC Rosengårds avancemang i Uefa Women´s Champions League.

Caroline Seger gläds mycket med Skånes senaste Lottomiljonär.

– Det blir alltid lite extra kul när vinnaren är från Skåne. Kommunikationen blir på något sätt lättare för oss skåningar emellan, skrattar Caroline Seger.

– Det här samtalet skiljde sig väldigt mycket från det jag hade med vinnarna i Jämtland förra veckan. Nu fick jag uppleva en mer sansad och fåordig Lottomiljonär, men efter att den första chocken lagt sig och han förstod vem han pratade med, lättade stämningen avsevärt. Nu önskar jag honom all lycka med en ny, välförtjänt pensionspeng.

För miljonvinnaren från Höör, som önskar vara anonym, väntar nu ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med vinstutbetalningen, något som alla Svenska Spels vinnare av fem miljoner kronor eller mer erbjuds.

Rätt rad Lotto 1 lördag 13 mars 2021: 2 3 5 9 13 14 22
Tilläggsnummer: 8 11 24 26

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.