Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Hemtjänstarbetare behöll sina Vikinglottonummer – vann 2,3 miljoner

Årets första miljonvinst på Vikinglotto, i Sverige, blev verklighet på onsdagskvällen. De sex rätta numren, som drogs i norska Hamar, fanns med på ett spelkvitto inlämnat hos Direkten Alby Norsborg utanför Stockholm.

De 40 kronor, för tio spelade rader som satsats, blev hastigt och lustigt en investering med en värdeökning i miljonklassen. 2 377 637 kronor närmare bestämt.

Efter försök att nå den man från Botkyrka som lämnat in Vikinglottospelet direkt efter onsdagsdragningen, fick Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson kontakt under torsdagseftermiddagen. En glad man som knappt sovit en blund:

– Hej, vad skönt att du ringer, jag är jättetrött, sa mannen och fortsatte:

– I går hade jag spelat lite på Lången och skulle rätta mina rader. Då kom jag på mina Vikinglottorader också. Men när jag tittat på Text TV och fått ihop fem rätt blev det fel på TV-bilden.

– Jag höll på att svimma när bilden kom tillbaka och jag hade sex rätt. 2 377 637 kronor stod det, men det enda som gick in i huvudet var 377 637 kronor. Det där med två mljoner förstod jag inte riktigt. Till slut blev jag så trött att jag somnade till och det var säkert då som du ringde.

Därefter hade mannen stora svårigheter att somna om.

– Jag kunde inte sova på hela natten. Stor anledning var att jag tänkte byta mina rader som jag gör efter ett par månader, men besämde mig för att behålla de tio som jag har. Ibland känns det som att det finns en mening med vissa saker och beslut.

Mannen, som är drygt 50 år och jobbat inom hemtjänsten i många år, menade att det här är extremt mycket pengar som kommer att betyda mycket för honom.

– De betyder att jag inte behöver fundera på varje sak jag kan behöva köpa eller göra. Det första som jag ska göra är att köpa en ny TV. Min gamla är som sagt lite trasig.

– Sedan kommer jag betala av studielån och kanske resa lite. Det var längesedan man åkte till värmen och bara njöt. Det här är som sagt fantastiskt!

Den nyblivna miljonvinnaren i Botkyrka önskar vara anonym.

Rätt rad Vikinglotto – onsdag 5/4-17: 5-6-26-30-41-45

För mer information, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, Vinnarambassadör Svenska Spel, 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Kommunikatör Svenska Spel, 073-506 21 74