Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Helsingborgspappa bytte Lottonummer i sista stund – vann 4,9 miljoner

– Det här är helt ofattbart och går inte att få in i skallen, utbrast den nyblivne Lottomiljonären från Helsingborg när Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, fick kontakt med honom på fredagen.

Det var i samband med onsdagens Lottodragning som en ensam rad med sju rätt på Lotto 1 belönades med vinstbeloppet 4 900 628 kronor. Miljonraden fanns med på ett Lottospel inlämnat via mobilen på svenskaspel.se för en insats på 32 kronor, samt en tia på Joker.

Vinnaren som är i 35-årsåldern berättar om känslan när han rättade via mobilen:

– Jag skulle gå och handla i onsdagskväll, tanken slog mig då att rätta mina Lottorader. När jag såg att fyra rätta nummer blev fem, stannade jag och såg att även sjätte och sjunde numret satt. Då tänkte jag bara att det inte kunde stämma och svor för mig själv.

– Men efter att jag rättat flera gånger, blev handlingen helt knasig. Väl hemma rättade jag igen och igen, utan att det trängde in i skallen att det var sju rätt som gav 4,9 miljoner. Det är egentligen först nu när vi pratar som det känns verkligt.

Han fortsatte:

– Det är skithäftigt, men också helt otroligt Jag spelade Keno tidigare och bytte till Lotto för ungefär fyra månader sedan. Förra veckan vann jag 200 kronor på Joker och tyckte det var superkul, men 4,9 miljoner kan man inte sova bort.

– Det sjukaste var att just den raden med sju rätt ändrade jag precis innan inlämning eftersom den jag hade som femterad inte såg bra ut. Haha, det är helt galet.

– Vinstbeloppet går inte riktigt att förstå för en helt vanlig småbarnspappa som arbetar heltid. Nu kan saker och ting ändra sig direkt. Jag kan vika pengar för barn, bostad, resor och framtiden. Samtdigt kan jag betala bilen och vara helt skuldfri. En enormt befriande känsla. Helt underbart!

– Kul att vara den 13:e miljonvinnaren på kort tid i Skåne också. Det verkar vara här nere det händer just nu, haha!

Det nyblivne miljonvinnaren i Helsingborg önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 1 – onsdag 22/3-17: 2-11-13-18-20-21-24

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070 – 663 85 85