Helsingborgare tog hem årets fjortonde miljonvinst i Skåne

Överlägset flest miljonvinster har, hittills i år, landat i Skåne. Under årets första 13 veckor, hade fram till lördagen hela 13 miljonvinster gått till skåningar. Efter lördagens Lottodragning ökades antalet på med ytterligare en vinst i miljonklassen.

En av lördagens två miljonrader på Lotto var nämligen inlämnad på Gemet Bok & Kontorscity i Örkelljunga. Sjurättsraden fanns med på ett spelkvitto med 58 kronor i insats, 48 kronor på Lotto och en tia för Joker. Vinstsumma landade, eftersom det handlade om system, på 1 053 775 kronor.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, fick sent på lördagskvällen kontakt med den man som lämnat in miljonraden på Lotto. Vinnaren, från Helsingborg, visste i det läget inte att han blivit miljonär på grund av sin rättningsrutin:

Hej, nej jag har inte rättat mina Lottorader! Det gör jag alltid på söndagsmorgonen. Men ringer du kan det handla om en större vinst, kanske?, sa den nyblivne miljonären som blev mäkta förvånad.

 Oj, 1 053 775 kronor! Det var inte så dåligt, haha! Mitt system är en släktrad som jag ”ärvt” och det gör vinsten extra rolig förstås.

 Det här var som sagt inte alls så dumt, men nu får man bara ta det lugnt och inte hetsa upp sig. Sedan får vi se vad som händer när man varit på banken och pengarna sitter på kontot.

Den nyblivna miljonvinnaren från Helsingborg önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto 2 lördag 1/4 2017: 6 – 9 – 12 – 13 – 20 – 26 – 30

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, kommunikatör Svenska Spel, tel. 073-506 21 74