Håkan från Falkenberg vann 5,4 miljoner i TV4-studion

54-åriga Håkan Bengtsson inledde lördagen med att vinna hela 5,4 miljoner på Triss när han skrapade fram 30 000 kronor i månaden i 15 år. – Det var en bra förtjänst idag, skrattade Falkenbergaren i direktsändning.

– Ganska bra men nervöst faktiskt, så sa Håkan Bengtsson från Falkenberg när han klev in i TV4-studion och direktsändningen av Trisskrapet.

När Håkan skrapade fram tre klöversymboler på en trisslott i hemmet i Falkenberg var han garanterad en vinst på minst 1,2 miljoner kronor men det blev betydligt mer än så. Skrapet var uppdelat i två omgångar och det första valet gjordes med magkänslan.

– Jag börjar med åren och jag tror jag har tittat på den här litegrann, sa han innan han valde lotten som visade att vinsten skulle gälla i 15 år.

Sedan var det dags att ta reda på vilken summa Håkan skulle få varje månad i 15 år och på sista raden stod det klart att det blev hela 30 000 skattefria kronor vilket gav en totalvinst på 5,4 miljoner kronor.

– Ja det var ju bra, sa en förvånad vinnare.

På förhand hade Håkan och familjen inte resonerat så mycket kring vad de ville göra med vinsten men direkt efter skrapet började planen arta sig något.

– Det blir mycket resor och spara lite till pensionen.

Håkan och frun tycker om att resa till södra Europa och helst gör de det med sin egen husbil.

– Vi gillar det sättet att resa och ta dagen som den kommer.

Programledaren konstaterade att Håkan verkligen kunde ta dagen som den kommer med den stora Trissvinsten och det var en glad vinnare som lämnade TV4-studion och återvände till Falkenberg.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Alba, kommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63