Göteborgare vann 3,4 miljoner vid middagsbordet efter nästan 40 års Lottospelande

Efter gårdagens Lottodragning stod det klart att Göteborg fått sin tredje Lotto-miljonvinst för året. Spelet med den vinnande raden var inlämnat på Fyrklövern Spel & Tobak och i eftermiddags fick Svenska Spel kontakt med en lycklig och omtumlad vinnare.

Sjurättsraden fanns med på ett spelkvitto med en insats på totalt 82 kronor och vinsten blev över 42 000 gånger större – 3 447 273 kronor.

– Det känns lite omtumlande, man har ju inte fått in det än. Man pratar ofta om att man kan vinna, och plötsligt händer det! Det är helt otroligt, sa den glade göteborgsvinnaren när Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell fick kontakt med honom i eftermiddags.

Mannen, som spelat Lotto sedan spelet startade i början av 1980-talet, hade följt dragningen på TV samtidigt som han satt och åt middag tillsammans med sin fru.

– Jag kände igen numren som kom upp och kände väl att det inte kunde vara någon annan som hade just dem. När Jokernumret kom upp förstod jag att jag borde ha vunnit, men jag var ändå tvungen att kolla upp det, så då gick jag till datorn och loggade in på mitt spelkonto där det stod ”Grattis!”, berättade mannen som då ropade på sin fru att hon skulle komma och titta.

– Och hon började gråta. Först trodde hon att det var 300 000 som jag vunnit, hon såg inte alla siffror.

3 447 273 kronor blev alltså vinsten, ett belopp som vinnaren först när han började fundera på vad man faktiskt kan göra för pengarna förstod hur mycket det var. Och lite planer har han.

– Vi gör mycket ändå, reser och så. Sen har vi hus och det kan man ju fixa lite på, liksom att man kan byta bil. Sen kan väl barn och barnbarn få lite om de är snälla, skrattade mannen.

Den rätta raden på Lotto 1 onsdag 5 april: 7 – 10 – 13 – 14 – 17 – 18 – 21.

Den nyblivna miljonvinnaren från Göteborg önskar vara anonym.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, kommunikatör Svenska Spel, tel. 073-506 21 74