Golftalangen Jesper Svensson vann 100 000 kronor på Triss

Golftalangen Jesper Svensson från Bålsta kammade hem storvinst på Triss

Till vardags spelar 20-årige Jesper Svensson från Bålsta golf på Campbell University i North Carolina, USA, men i morse besökte han Nyhetsmorgon i Tv4 där han blev 100 000 kronor rikare på Triss. Men det var nära att han inte kunde komma och skrapa.

Jesper Svensson har ett tydligt mål i livet, att i framtiden helt kunna försörja sig på golfspelandet. Men än så länge studerar han på College i USA, och morgonens stora Trissvinst kommer han förvalta på bästa möjliga sätt för att sedan använda den dag han förhoppningsvis kommer ut på golftouren.

– Jag kommer förmodligen placera pengarna i någon fond och använda dem efter collegekarriären när jag ska bli proffs, då blir det en del utgifter. Då står man ju för allt själv, eller via sponsorer, om man nu lyckas hitta dem.

Jesper fick en Trisslott av sin mamma i början av januari, dagen innan han skulle åka tillbaka till USA efter julledigheten, och han fick en ordentlig chock när han såg vad det var för typ av vinst han fått.

– Jag fattade inte riktigt först, och morsan frågade om det var något på den. Ja, 60 kronor i alla fall, svarade jag. Men sen sa jag att det var tre Tv-apparater runt också, men hon trodde att jag skojade. Vi ringde då Svenska Spels kundtjänst som berättade att det var en vinstlott, och då blev vi ju lite gladare, sa Jesper och berättade att flygresan tillbaka till USA blev lite lättare när han hade något att se fram emot.

Men det var nära att han inte fick möjligheten att själv skrapa i Tv. I den sista tävlingen innan han åkte hem var han bara tre slag ifrån att gå vidare, och i så fall hade hans mamma fått skrapa i stället.

– Men det blev ju en winwin nu i alla fall, skrattade Jesper.

Innan skrapet passade Nyhetsmorgons manlige programledare på att pika den unge Trisskraparen.

– Hur många hole in one har du gjort? Jaså, bara tre? Själv har jag gjort fyra, retades han.

Nu väntar en intensiv tävlingssommar för Jesper Svensson som har två stora amatörtävlingar i England som han planerar att spela, sen blir det en hel del tävlingar i Sverige också.

Lotten som tog Jesper Svensson till Nyhetsmorgon köptes på Ica Kvantum i Bålsta Centrum.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74