Glad stämning när Kalmarbon Karl-Erik skrapade Triss i Tv4

Karl-Erik Renemar från Kalmar skrapade i morse fram 100 000 kronor på Triss i Tv4:s Nyhetsmorgon. Nu kan 88-åringen, som alltid tyckt om att renovera på huset, anlita en snickare för att fixa trappan.

I slutet av februari gick Karl-Erik Renemar till Coop Konsum i Norrliden för handla. Där passade han på att köpa en Trisslott, och den osannolika slumpen gjorde att just den lotten tog honom hela vägen till Tv4:s morgonsoffa i Stockholm.

– Det kändes bra. Det var roligt tycker jag, beskrev han känslan att skrapa fram en högvinstlott.

I morse var det så dags att skrapa en ny lott, den här gången av en mycket större modell och med en hög garanterad vinstsumma, och Karl-Erik var inte det minsta nervös. Värre var det för den medföljande familjen; hustrun, dottern och ena barnbarnet.

Han hade redan i kulisserna valt lott nummer sju, det första nummer han kom att tänka på. När Karl-Erik sedan kom in i Studion var han kolugn och på frågan hur det kändes att vara där svarade han:

– Sådär, vilket fick den kvinnliga programledaren att brista ut i skratt.

Under själva skrapet dök många höga belopp upp och Karl-Erik kommenterade hela tiden vad som hände. När 5 000 000 kronor dök upp första gången sa han direkt:

– Den ska vi ha en till av.

Med en ruta kvar att skrapa hade Karl-Erik chans på flera högvinster, och därför skrapade han den extra långsamt för att bygga upp stämningen. När programledaren berättade att det blev 100 000 skattefria kronor i vinst passade Karl-Erik på att skoja lite:

– Plus de andra beloppen också, va?, skrattade han.

Pengarna ska han använda till att rusta upp huset. Under de 47 år som han och hustrun bott i sitt stora hus har Karl-Erik alltid tyckt om att renovera och hålla efter, men nu när en trappa måste lagas så ska han passa på att ta hjälp av snickare.

Men först ska han fira. Sällskapet åker hem till Kalmar i kväll och nog kan det bli lite firande redan i Stockholm-

– En god lunch får jag bjuda på i alla fall, sa Karl-Erik Renemar.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073506 21 74