Gick i pappas fotspår – vann stort på Triss

På fredagsmorgonen skrapade 21-åriga David Larsson från Malung fram 100 000 kronor direkt från TV4-studion och han är inte den enda i familjen som vunnit stort på Triss. Davids pappa vann 1 miljon kronor på Triss för något år sedan och nu menar nästa familjemedlem att hon är nästa stora vinnare. – Syrran säger att det är hennes tur nu, skrattade David från studion.

Det var efter en diskussion med sin sambo om vilken Trissvinst som egentligen är störst som David såg att man kunde köpa Trisslotter online och köpte tre lotter på måfå. Inte nog med att han vann diskussionen, då han hade rätt att 100 000 i månaden i 25 år är den största vinsten, han skrapade dessutom fram tre TV-apparater på den andra lotten.

Davids pappa skrapade fram 100 000 direkt på en Trisslott för något år sedan och bad då David att kolla så att det stämde. David sa då åt sin pappa att även skrapa rutan med extrachansen.

– Jag sa att det säkert var gånger tio bara för att och det var det ju så då vann han ju en miljon kronor direkt på skrapet.

Eftersom familjen redan haft en sådan Trisstur var det inte många i familjen som trodde att det var sant när David berättade om TV-lotten. Han själv tvivlade en del.

– Det var ganska sent på kvällen men jag ringde direkt till Svenska Spel för att kolla så att det verkligen stämde.

Drygt tre månader senare var det dags att kliva in i TV4-studion och direktsändningen av Trisskrapet. Programledarna på TV4 frågade om Davids musikintresse och han berättade att han spelar i två band, ett countryband och ett metalband. Han lyckades även nämna bandnamnen i TV-sändningen.

– Det blir nog bandmedlemmarna glada för, skrattade han efteråt.

Väl i sändningen stod det klart att det blev en vinst på 100 000 skattefria kronor och efteråt kunde en nervös Trissvinnare andas ut.

– Det känns sjukt gött.

David arbetar till vardags i en livsmedelsbutik och sa att pengarna kommer komma väl till hands.

– 100 000 är ju sjukt mycket, det är mycket mer än mitt bankkonto någonsin sett.

Då det vanligtvis tar två timmar med buss för att komma till jobbet hade David klart vad han ville göra med vinstpengarna.

– Körkort blir prio ett för vinsten.

Det återstår att se om han får köra nästa familjemedlem till Stockholm och TV4-studion framöver. Familjen Larsson har onekligen haft en del Trisstur.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Alba, vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63