Fyra göteborgsmiljonärer sökes – läge att svara i mobilen

I samband med lördagens Lotto- och Jokerdragning var det dags för Andra Chansen att avgöras. En specialdragning där 40 Lottospelare som lämnat in sina rader tillsammans med Joker, sedan midsommardagen, drogs slumpmässigt. Vinstsumman till varje Andra Chansenvinnare låg på en miljon kronor. Fyra av dessa är hemmahörande i göteborgsområdet och Svenska Spel Turs vinnarteam säker nu efter dessa med ljus och lykta.

De 40 miljonvinnarna i Andra Chansendragningen var fördelade över hela Sverige, från Kalix i norr till Malmö i söder. Ser man till fördelningen geografiskt så är åtta av dessa 40 boendes i Västsverige.

Det har varit bråda dagar för Svenska Spels Pierre Jonsson och hans kollegor, då man sökt de 40 nyblivna miljonärerna. Ett specialuppdrag då det handlar om bonusmiljoner som delas ut och inte ”vanliga” miljonvinster.

Nu söker man som sagt fyra boendes i göteborgsområdet.

– Det gäller att dela upp alla vinster geografiskt och sedan försöka få kontakt, säger Pierre Jonsson.

– Vi har redan fått kontakt och kunnat gratulera fler än hälften av alla Andra Chansenvinnarna, men nu ligger fokus på de fyra i Göteborg, Kungälv, Partille och Torslanda.

Överraskande miljonbesked

Frågan är nu om de fyra nyblivna miljonärerna vet om sina storvinster?

– Det är alltid spännande att få veta om våra vinnare har koll på att de blivit miljonärer. I många fall slår vinnarsamtalen ner som en blixt från klar himmel.

– Men glädjen brukar sällan vara långt borta och i det här fallet kommer en rund miljon landa på kontot med knappt en och halv månad kvar till jul.

– Så har man lämnat in Lotto med Joker efter midsommardagen och bor i någon av fyra orterna vi nu fokuserar på, kan det absolut vara läge att svara när det ringer.

Övriga platser där Andra Chansenmiljoner landat i Västsverige är Falköping, Mariestad, Mark och Tranemo.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, Spel- och vinnarkommunikatör, Svenska Spel Tur, 070-663 85 85, pierre.jonsson@svenskaspel.se

Så fungerar Andra chansen:

  • Andra Chansen-dragningen görs två gånger om året. Under 2020 sker det på Midsommardagen och den 31 oktober.
  • Den sista oktober dras 40 slumpade Lottorader som vinner en miljon kronor vardera. Även Andelsspel och Tillsammansspel har möjlighet att vinna och de delar då vinstsumman på en miljon kronor.
  • Varje Lottorad på Lotto 1 & 2 ger en andra chans att bli miljonär, förutsatt att du spelar med Joker. Varje rad du spelat från den 20 juni till och med 31 oktober, oavsett vinst eller förlust, ger dig en chans i Andra Chansen-dragningen.
  • Exempel: Du spelar två rader Lotto med Joker en lördag och deltar i både Lotto 1 & 2. Då har du samlat fyra chanser till Andra Chansen.