Från Strängnäs till soliga Grekland för nyblivna högvinnaren Jörgen

Trissveckan i Nyhetsmorgon avslutades med att hundintresserade Jörgen Hagelin från Strängnäs gästade studion. Jörgen, som tillsammans med sin hustru har två söner och tre hundar, var samlad inför sin uppgift att skrapa hem en högvinst. När sista rutan var skrapad inne i TV4-studion, kunde grävmaskinsmekanikern från Strängnäs glädja sig åt att fylla på kontot med 100 000 kronor.

Vinstlotten som tog 45-årige Jörgen till Nyhetsmorgon var inköpt på Circle K vid Västeråstullen. Från macken i Enköping bär det nu av till utlandet för familjen Hagelin. När resan blir av och var man åker är inte bestämt. Men det lutar åt en solsemester.

På plats bakom kulisserna hade Jörgen med sig sin hustru, medan barnen Adrian och Rasmus satt hemma med mormor och tittade på när pappa skrapade i TV.

Hälsade till sönerna från studion

När det var dags för Jörgen att sätta tänderna i skrapmomentet inne i studion beskrev han hela situationen för programledaren.

– Det är overkligt fram till man står här, men nu är det skönt. Mina söner Adrian och Rasmus sitter hemma och tittar. Svärmor tar hand om hundarna.

Med blicken mot kameran hälsade han till sönerna Adrian och Rasmus.

På frågan hur det var i Strängnäs var svaret från David glasklart.

– Det är ganska lugnt och skönt faktiskt. Jag trivs.

När det stod klart att Jörgen vunnit 100 000 kronor, fick han självklart frågan vad de skulle göra för vinstpengarna.

– Vi har inte funderat så mycket än, vi tar det som det kommer.

Lägger vinsten på att resa

När väl Jörgen var färdig i studion och kunde sätta sig ner för koppla av lite kom det som sagt lite fler tankar kring vinstpengarna.

– Det finns hål att stoppa i, men vi är sugna på att göra en utlandsresa till solen. När och var vi åker är inte klart, men det kan bli en resa till Grekland.

Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, tyckte en solresa till Grekland lät bra.

– Jörgen var en oerhört cool Trissvinnare. Kul att de pratar om att åka till solen med hela familjen och Grekland i sommar låter skönt. Gissar att svärmor får stanna hemma med hundarna.

– Grattis också till Circle K vid Västeråstullen i Enköping, som sålde familjens Hagelins vinstlott!

Se Jörgens Triss-skrap i Nyhetsmorgon: https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11961470

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, 070-663 85 85, pierre.jonsson@svenskaspel.se