Fortsatt miljonregn över Uppsala under julhelgen

Inte nog med att Drömvinsten på 117 miljoner gick till en vinnare i Uppsala, i november, miljonregnet tog ny fart i staden under julveckan. 

Onsdagen innan jul prickade ett par i 60-årsåldern in sju rätt på Lotto 1 och vann en rund miljon. Paret som spelat Lotto ett par år, brukar spela vidare med samma 15 rader om de vunnit något dragningen innan. Men när det stod klart att det inte blivit någon vinst, bytte man till helt fräscha rader just till dragningen den 21 december. Ett bra val skulle det som sagt visa sig.

Totalinsatsen på 100 kronor gav 10 000 gånger pengarna och Uppsalaparet kunde fira jul som miljonärer. Deras miljonrad var inlämnad på City Gross Gränby och för Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, berättade kvinnan i miljonvinnarparet om känslan:

– När jag gick ner för att förnya till förra Lottomgången fick jag en chock då terminalen konstaterade att det blivit en högvinst. 50 000 kronor tänkte jag, men en miljon blev överväldigande.

– Vi har firat vinsten med tårta och även skickat en till City Gross. Vad det gäller pengarna så var det en fin julklapp, som våra barn och barnbarn kommer få ta del av så klart.

På Julafton var det dags igen för en ny miljonvinst till Uppsala, då en av de tre miljonraderna på Lotto 1 gav 1 121 057 kronor i vinst. Även den här gången fanns miljonraden med på ett spel för en hundring i insats. Men på grund av att vinnaren, som är i 50-årsåldern, varit bortrest visste han inget när Pierre Jonsson nådde honom sent på måndagen för att gratulera:

– Ååååh är det sant!? Hade jag sju rätt på Lotto, på Julafton? Det kan inte vara sant….

– Nu blir jag helt skakis och vet inte vad som händer i kroppen. Shit, det här händer bara andra! Jag brukar inte rätta mina rader och nu har vi varit bortresta så det blev inte av.

– Det sjukaste är att jag brukar byta rader var fjärde vecka, men glömde bort det när det var dags att lämna in. Jag minns det för när spelet var inlämnat på svenskaspel.se kom jag senare på att det skulle ju varit nya nummer. Vilken jäkla tur jag hade som inte bytte. Ibland är det bra att vara lite glömsk, haha!

– 2017 kunde inte fått en bättre start, jag är överlycklig! Nu är frugan här också och hon är helt knäsvag. Det här ska vi fira med våra vänner, men sedan vet jag inte vad som händer. Otroligt, vilken försenad julklapp!

 

De nyblivna miljonvinnarna i Uppsala, önskar vara anonyma.

 

Rätt rad Lotto 1 – onsdag 21/12-16: 8-16-18-25-26-27-33

Rätt rad Lotto 1 – lördag 24/12-16: 6-7-11-16-19-23-32