Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Försvunna 11-miljonersvinnaren hittad efter sex veckor

Efter sex veckor med telefonsamtal, sökande och efterlysning i media, fick Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson samtalet han väntat på. Den försvunna mannen som lämnat in Lottospel på Pressbyrån vid Centralstationen i Stockholm, till dragningen den 22 april, hörde äntligen av sig.

– Hallå där, det verkar som att jag vunnit 11,7 miljoner på Lotto! Kan du kolla om det stämmer?

Det var en mycket förvånad och aningen frågande röst som i samtal med Pierre Jonsson konstaterade att han varit helt ovetandes om både sin miljonvinst och jakten på honom som vinnare.

– Jag brukar aldrig rätta mina rader på Lotto, Joker eller Eurojackpot, utan kollar av ibland på kontot om det blivit något. Jag har alltid tänkt att ni hör av er till ombudet om det blir miljonvinst.

– Men det blir ju svårt när ni inte har mitt nya mobilnummer, haha! Jag hade inte heller en aning om att det stått om vinsten i tidningarna. Nu var jag bara inne för att kolla hur mycket pengar det låg i potten till helgen och tänkte bara; oj vad fasen är det här…!?

Vinsten på drygt 11,7 miljoner kronor är den största Lottovinsten för 2017 och den nyblivna storvinnaren hade svårt att ta in den stora summan.

– Efter flera år av mindre vinster trodde jag inte riktigt att det stämde med en vinst på 11 726 344 kronor. Det är ju inte så lite pengar om man säger så, haha!

– Men nu är det så häftigt att det stämmer och man kan börja tänka på framtiden som miljonär. En grymt häftig känsla!

Mannen arbetar till vardags inom tågbranschen men det kan nu komma att ändras.

– Vinsten betyder att jag kan lösa lån, köpa ny bostad. Dessutom kommer jag inte arbeta till 65 år, den saken är stenklar. Det är så mycket pengar att det räcker till lite roliga saker också. Tack för det, Jonsson!

Den eftersökta mångmiljonären från södra Stockholm önskar vara anonym.

Rätt rad Lotto lördag 22/4 2017: 9 – 10 – 14 – 16 – 18 – 20 – 26

Läs mer: https://om.svenskaspel.se/2017/05/05/vann-du-11-miljoner-pa-lotto-svenska-spel-soker-rekordvinnaren/

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, vinnarambassadör Svenska Spel, 070-663 85 85
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör Svenska Spel, 073-506 21 74