Trissvinnaren Lars-Åke Nordin

Före detta Elitseriespelaren Lars-Åke från Bjästa vann stort på Triss

Lars-Åke Nordin från Bjästa utanför Örnsköldsvik blev i morse 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss i direktsändning i Tv4 Nyhetsmorgon. Nu ska han köpa en elcykel.

Lars-Åke Nordin från Bjästa fick en riktigt bra start på denna soliga torsdag när han i morse besökte Nyhetsmorgonstudion för att skrapa Triss. Efter att de nio rutorna var skrapade stod det klart att 69-åringen var 100 000 kronor rikare.

– Det här var jättetrevligt, verkligen. Det var spännande och programledarna var trevliga, sa Lars-Åke när han satte sig ner efter skrapet.

Nu planerar han att köpa en elcykel för delar av pengarna.

– För två år sedan slet jag av hälsenan. Det går bra att cykla, men går jag längre sträckor så kan foten svälla upp och så. Men jag känner inget när jag cyklar, så jag tänkte satsa på en sådan. Sen ska jag köpa en ny dammsugare också, avslöjade han.

För några månader sedan köpte Lars-Åke Nordin två Trisslotter på Ica Supermarket i Bjästa som han skrapade, och han fick en rejäl chock när han såg vad han skrapade fram.

– Jag köper Triss då och då, men man tror ju inte att det är sant! Man tittar ju flera gånger och så.

Han ringde då till Svenska Spels kundtjänst som bad honom skrapa kontrollrutan och skicka in lotten. Han beskriver att det i början var svårt att förstå vad som hade hänt.

– Men efter ett tag visste hela Bjästa och Övik vad som hade hänt. Jag känner ju många från hockeyn, jag har ju spelat i så många år, och sen har jag varit målarmästare, så känner man ju många. När jag gick på Ica och handlade så kom folk fram och frågade när jag skulle skrapa. Hade jag tappat bort datumet som jag skulle skrapa så hade jag kunnat gå fram till vilken Bjästabo som helst och fråga, de har ju känt till det länge, skrattade Lars-Åke.

Lars-Åke Nordin spelade i början av 1970-talet Elitseriehockey i Tingsryd, Björklöven och Troja.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74