Fem rätt på Eurojackpot gav 4,8 miljoner kronor – raden spelad i Ljusne

Efter några veckor utan svenska miljonvinster på Eurojackpot var det på fredagen återigen dags för Sverige att ta del av miljonerna. En svensk rad med fem rätt gav en utdelning på drygt 4,8 miljoner kronor. Spelkupongen som gav miljonvinsten var spelad hos Coop i Ljusne.

Inför fredagens dragning av Eurojackpot var det drygt två månader sedan en miljonvinst gick till Sverige genom spelet som är ett samarbete mellan ett stort antal europeiska spelbolag. En rad som lämnats in i Sverige prickade fem rätt vilket belönades med 4 892 350 kronor.

– Det är en riktigt hög vinst för fem rätt på Eurojackpot! Det brukar röra sig om ett par miljoner, och det händer till och med vinstsumman för fem rätt hamnar under miljonstrecket. Den eller de personer som lämnat in fredagskvällens vinnande rad kan vara mer än nöjda, säger Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Raden som alltså belönades med drygt 4,8 miljoner kronor var inlämnat hos Coop i Ljusne, Söderhamns kommun. Svenska Spels vinnarkommunikatör ska nu kontakta vinnaren eller vinnarna så fort som möjligt för att gratulera till storvinsten.

– Så här i semestertider är det inte helt ovanligt att spelare dröjer med att rätta sina rader längre än vanligt. Kanske har man lagt ett flerveckorsspel och rättar alltihopa när man kommit hem från sin semesterresa. Så det är möjligt att jag blir den som får leverera nyheterna över telefon, fortsätter Martin Ridderstolpe.

Fredagskvällens Eurojackpotvinst på närmare fem miljoner kronor är den största i Sverige sedan rekordvinsten på drygt 562 miljoner kronor tillföll ett Örebropar i mars. Sammanlagt är det den nionde miljonvinsten på Eurojackpot som går till Sverige i år.

Då ingen spelare lyckats få 5+2 rätt på några veckor är nu jackpotten uppe i svindlande 507 miljoner kronor till nästa fredag.

Vi återkommer med mer information då vi fått kontakt med ägaren av raden som gav drygt 4,8 miljoner kronor i vinst.

Rätt rad Eurojackpot, fredag 26 juli 2019: 3 – 8 – 30 – 46 – 48

Stjärnnummer: 1 – 3

Det här är Eurojackpot:

  • Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 17 olika länder samarbetar.
  • Dragning sker varje fredag och man ska välja 5 av 50 nummer samt 2 Stjärnnummer av 10 möjliga. Spelet kostar 25 kronor per rad.
  • Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Högsta möjliga vinst är cirka 850 miljoner kronor (90 miljoner euro). Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro.
  • Högsta vinsten någonsin, cirka 870 miljoner, tillföll spelare i Tyskland i oktober 2016.