svenska spel vinnarambassadör

Far och son i Malmö blev miljonärer på 20 år gammal rad

För nästan tre veckor sedan, på den 29 april, gick två miljonvinster ut på Lotto 1 och en av dessa miljonrader tillhörde en far och son från Malmö. Vinnarduon hade varit på resande fot och därmed missat vinstbeskedet på dryga 2,8 miljoner kronor.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har sedan dragningen i slutet av april försökt nå den man som lämnade in miljonsystem, men utan framgång. Men till slut svarade en glad och något överraskad man i pensionsåldern:

– Men tack för att du ringer! Vi har varit bortresta och kom hem till ett besked om en miljonvinst. Jag trodde inte vi skulle vinna något stort, sonen och jag som spelar ihop.

Vinnarduon hade spelat ett systemspel för 58 kronor, med Joker, och lämnat in den vinstrika raden på Husie Tobak i Malmö och det var en trogen Lottorad som till slut kammade hem storvinsten på totalt 2 821 712 kronor.

– Det är fantastiskt kul att vinna och dessutom dela på vinsten med sonen. Vi plockade ut siffrorna i vårt system för 20 år sedan och har aldrig haft en tanke på att byta. Det handlar ändå om slumpen.

Efter 20 år med samma rad var det en minst sagt välkommen vinst.

– I mångt och mycket handlar det om rena rama turen och den här gången var det vår tur, vilket är otroligt roligt. Nu får vi kliva ner på banken och sedan fira med sonen och barnen.

När chocken över vinstbeskedet lagt sig en aning började planeringen av vinstpengarna och för vinnaren gällde devisen delad glädje är dubbel glädje.

– Vinstpengarna ska som sagt delas på två, men sedan kommer säkert en slant gå till välgörenhet och lite annat som vi vill göra.

 

Den nyblivna miljonvinnarduon önskar vara anonyma.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Alba, vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63