Eurojackpotkupong

Eurojackpot gav högvinster till Boden och Stockholm

Grattis Sverige! I samband med kvällens dragning på Eurojackpot, det europeiska lottospelet där spelbolag i 17 länder i Europa samarbetar, stod det klart att två rader med fem rätt och ett stjärnnummer var inlämnade i Sverige, en i Boden och en via svenskaspel.se. Vinstvärdet för dessa var 4 709 077 kronor.

Eurojackpot har gjort sig känt som spelet där de riktigt stora vinsterna delas ut. Senast för en vecka sedan föll en vinst på nästan 500 miljoner kronor ut i Tyskland. I kväll var det Sveriges tur att kamma hem två högvinster.

Ett spelkvitto inlämnat på Coop Forum i Boden och ett spelkvitto inlämnat via Svenska Spels hemsida av en spelare hemmahörandes i norra Stockholm innehöll varsin rad med 5+1 rätt. Det har tidigare hänt fem gånger i den svenska Eurojackpothistorien.

– Det här var ett roligt slut på arbetsveckan och en bra start inför spelhelgen. Vinsterna är de 10:e och 11:e på Eurojackpot i år, och även om vi fortfarande väntar på att den absolut högsta vinsten ska falla ut i Sverige, så är det riktigt kul varje gång det blir en storvinst. Det ska nu bli roligt att ringa till dem som lämnat in vinstspelen.

I och med att Jackpoten inte föll ut det här veckan är den till nästa vecka uppe i 168 miljoner kronor, vilket om den föll ut i Sverige skulle vara den fjärde största vinsten från Svenska Spel någonsin.

– Och det hoppas vi ju att den gör! Nu vet vi ju att svenska spelare kan ha många rätt, så ett till ska väl inte vara så svårt, skrattar Pierre Jonsson.

Sannolikheten att få alla rätt, 5+2, på Eurojackpot är 1:95 344 200.

Sannolikheten att få 5+1 rätt på Eurojackpot, vilket två svenska spel fick i kväll, är 1:5 959 013

Rätt rad Eurojackpot fredag 2 juni 2017: 2-4-17-20-46
Stjärnnummer: 1-8

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74