En kvarts miljon på Triss till barnskötaren från Vårby

Solveig Bergvall skrapade under fredagsmorgonen fram 250 000 kronor live från TV4-studion. Nu blir det lite resor till hösten för barnskötaren från Vårby.

Det var lott nummer fyra som bärgade storvinsten för 56-åriga Solveig och lotten valdes eftersom hon på den 4 mars köpte lotten som tog henne till TV4-studion. För Solveigs familj var det inte helt oväntat.

– När jag berättade för brorsan så sa han ”det ska väl vara du då”, jag har haft lite tur i Lotto och så tidigare men det här var första gången jag vann mer än 90 kronor på Triss, skrattade hon från studion.

När det på sista rutan stod klart att det blev 250 000 skattefria kronor så utbrast det stort jubel i studion och programledaren som går i väntans tider skojade om att det var tur att det var en barnskötare på plats ifall krystvärkarna skulle sätta igång av glädjen för Solveig.

– Nu blir det nog en resa eller nåt till hösten plus att jag ska lösa lite gamla betalningar, sa Solveig efter sändningen då pulsen gått ner en aning.

Solveig har arbetat på samma förskola sedan 1982 då hon flyttade ner från Strömsund i Jämtland. Trots att hon inte hade berättat för så många om TV-skrapet så plingade mobilen flitigt efter sändningen och det var en lättad Solveig som kunde lämna TV4-studion med en kvarts miljon extra på plånboken.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Johanna Alba, kommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63