Egenföretagare från Klippan vann 1,9 miljoner på Eurojackpot

Fredagens Eurojackpotdragning slutade med två svenska miljonvinster. Den rad som fått fem rätt och belönades med drygt 1,9 miljoner kronor var spelad från Klippan i Skåne. Vinnaren visade sig vara en egenföretagare i 50-årsåldern som tillsammans med sin fru ska renovera huset och resa för vinstsumman.

Fem rätt på fredagens Eurojackpot gav 1 911 918 kronor i utdelning. Vinstraden hade lämnats in online av en person boende i Klippans kommun, men när Svenska Spel försökte överlämna vinstbeskedet under sen fredagskväll fick de inget svar. Det var först dagen därpå som man kom i kontakt med mannen som var ägare till den digitala spelkupongen som innehöll fem rätt.

– Jag såg att jag missat ett samtal under kvällen och när jag såg numret trodde jag att det var en felringning, berättade mannen som är i 50-årsåldern.

Att han blivit miljonär genom Eurojackpot gick upp för honom morgonen därpå då han rättade sin rad.

– Fantastiskt roligt! Äntligen var det min tur! Då siffra för siffra trillade in hann jag börja tänka ”det här kan nog bli något”. Då vinstsumman visade sig på skärmen trodde jag först att det låg någonstans över hundra tusen, men så såg jag att det var en siffra för mycket för det, sa mannen glatt.

Fick övertyga frun

Han berättade genast för sin fru att det såg ut som att de vunnit stort.

– Jag var tvungen att visa henne på skärmen för att hon skulle tro mig, berättade mannen med ett skratt.

För mannen som är egenföretagare är vinsten på närmare två miljoner kronor minst sagt välkommen då summan givetvis innebär en trygghet att luta sig mot.

Mannen i 50-årsåldern har för vana att spela Eurojackpot varje vecka och uppbyggnaden mot miljonvinsten var ett litet drama i sig.

– Jag missade att lämna in rader för två veckor sedan och grämde mig då för att jag kanske missat chansen till storvinst. Veckan därpå lämnade jag in några rader och vann då 180 kronor. Och den här veckan blev det miljonvinst, konstaterar Klippanbon glatt.

Ska resa och renovera huset

Trots lördagsmorgonens miljonöverraskning hade mannen och hans fru haft en lugn dag.

– Vi har påtat här hemma som vanligt, men vi ska fira lite lätt här hemma till kvällen, berättade vinnaren vidare.

Planerna om hur vinsten bäst skulle komma till nytta hade redan börjat, men var långt ifrån spikade.

– Vi får komma på hur vi ska göra efter hand. Men det lutar åt att vi rustar upp huset och reser för pengarna, fortsatte mannen.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick det angenäma nöjet att gratulera vinnaren.

– Eurojackpot fortsätter att ge miljonvinster på svensk mark. Paret från Klippan kan nu se fram emot rejäl trygghet i vardagsekonomin och dessutom kosta på sig att fixa huset och göra fler resor som var ett stort intresse hos de båda, säger han.

Vinnarna önskar vara anonyma.

Rätt rad Eurojackpot, 30 augusti 2019: 10 – 18 – 32 – 35 – 46

Stjärnnummer: 3 – 10