Efter förvirringen hemma i köket vann Heléne från Falköping 250 000 i TV

Stora glädjescener utbröt i TV4-studion på långfredagsmorgonen då Helén Källström från Falköping skrapade Triss. I nästan tre månader har hon fått vänta på att komma till Stockholm och äntligen kunde hon och maken Christian konstatera att de fått en strålande påskpresent – 250 000 kronor!

Helén Källström och maken Christian hade haft vinstlotten liggande oskrapad hemma under en veckas tid. När de en kväll beslutade sig för att skrapa gjorde de som de alltid gör, skrapade halva lotten var. Heléne skrapade fram två TV-rutor och när det var makens tur kom ytterligare en.

– Då stod jag och lagade mat och han frågade om det är bra att få tre TV-rutor, berättade Helén redan vid första kontakten med Svenska Spel.

Och bra, det var det, för paret var garanterade en vinst på 100 000 kronor.

Helén har tidigare arbetat hos ett spelombud och då kontrollerat vinsten på många Trisslotter. Därför visste hon också att man som kund inte får skrapa kontrollrutan, varpå hon blev lite orolig när Svenska Spels kundtjänst sa åt henne att skrapa den. Men allt var i sin ordning.

Väl i TV-studion var Helén nervös.

– Det var lite pirrigt, men programledaren var väldigt bra, hon är ju så lugn, berättade Helén.

Lotten som hon valde hade hon spanat in tidigt.

– Det var en lott som var lite nött, och den hade jag spanat in redan i kulisserna. Och då tänkte jag att bara den inte åker ner nu. Men så såg jag den och tog den.

Det blev 250 000 kronor, alltså mer än dubbel så mycket som hon var garanterad. Nu får Helén och maken fundera på vad de ska använda pengarna till.

– Det kanske blir en lite nyare bil, och sen har vi några barn som vi kan hitta på något skoj med, sa Heléne.

Den vinstbringande lotten var inhandlad hos Willys i Falköping.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Kommunikatör Svenska Spel, tel. 073-506 21 74