Danderydskvinna stärkte upp sin pension med 5,8 Lottomiljoner

Efter att Lotto 1-raderna senaste tiden varit svårhittade låg det extra miljoner i potten i lördags. Den slutliga vinstsumman, för en ensam rad med sju rätt, landade på 5 807 801 kronor, årets tredje största Lottovinst. Mångmiljonraden var inlämnad på svenskaspel.se av en pensionerad kvinna från Danderyd norr om Stockholm.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson sökte kvinnan under hela helgen utan framgång. Men på måndagsförmiddagen svarade en lättad kvinna på Jonssons gratulationssamtal:

– Åhh vad bra att få veta att det här verkligen stämmer, för jag har inte riktigt fattat vad som stod i vinstmailet. När jag gick in och rättade under morgonen var det för bra för att vara sant. 5,8 miljoner är väldigt mycket pengar och inget man riktigt kan förstå att man vunnit, berättade kvinnan som ensam satsade de 72 kronorna som dubblerades många, många gånger om.

– Men det blir säkerligen flera som får ta del av vinsten. Nära och kära kommer jag säkert dela med mig till. Framför allt barnbarnen för att hjälpa dem med deras framtid.

Kvinnan hade, trots att det gått några dagar sedan dragningen, svårt att förstå vad som hade hänt.

– Det hela är som sagt svårt att fatta och det stämmer verkligen att ”Plötsligt händer det!”. Vi får se vad som händer, men vinsten firas med lite skålande i champagne, haha!

För de nyblivna miljonvinnaren, som önskar vara anonym, väntar nu ett möte med Svenska Spel. Där kommer både ekonomisk och juridisk rådgivning erbjudas i samband med att vinstchecken skrivs på.

Rätt rad Lotto 1 – lördag 13/5-17: 4-7-12-19-21-27-35

Vid frågor, vänligen kontakta:
Pierre Jonsson, Vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
eller
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel te. 073-506 21 74