Inga Britt vann en halv miljon på Triss.

Chock när Inga-Britt från Norsjö vann en halv miljon på Triss i Tv

Inga-Britt Seppänen från Norsjö kommer vara tvungen att köpa en större plånbok, för i morse vann 72-åringen en halv miljon kronor när hon skrapade Triss i Tv4.

– Det här gick jättebra, skrattade Inga-Britt när hon kom tillbaka ut från Tv-studion, märkbart rörd och chockad. För inte kunde hon tro att det skulle bli så mycket pengar.

– Fantastiskt! Verkligen fantastiskt! Jag hade en total inställning att det skulle bli 100 000 kronor, man kan ju inte tro på annat för då blir man ju besviken. Man måste tänka logiskt.

Lotten innehöll flera riktigt stora belopp, men Inga-Britt är en van tittare av Trisskrap och vet att det i alla fall kan bli minimisumman. Därför fokuserade hon inte så mycket på vad som egentligen stod på lotten, och när det stod klart att det blev 500 000 kronor tog det ett tag innan hon förstod vad som hade hänt. Segergesten, när hon sträckte upp armarna i luften, kom lite fördröjt.

– Det var som att du var lite seg i huvudet, skojade dottern Siv som var med i studion.

Det var under sportlovet som Inga-Britt skulle skjutsa sitt barnbarn till ett läkarbesök i Skellefteå. Där passade hon på att köpa en Trisslott vilken hon skrapade direkt i bilen. Och det som dök upp på lotten hade hon aldrig kunnat drömma om.

– Man fattar ju inte vad som händer. Jag kollade, och kollade flera gånger, och då tänkte jag att jag måste kontrollera om det är på riktigt, så jag gick tillbaka till butiken, och då var det ju på riktigt, skrattade Inga-Britt.

Och barnbarnen stod på kö när de hörde att mormor skrapat fram en storvinst.

– Får jag följa med? Får jag följa med?, frågade de. Alla tyckte att det här var jättekul!

Vad hon ska göra med pengarna har hon inte funderat på, men något kul kommer det garanterat bli. Barnbarnen kan komma att få något också.

– En båt blir det förstås till ett av barnbarnen, han är så fiskeintresserad.

Men det kommer ta ett tag innan den pensionerade undersköterskan kommer förstå vad som egentligen hänt.

– Det kommer ta ett tag att smälta det här. Var det verkligen 500 000?

Vinstlotten som tog Inga-Britt till Stockholm köpte hon på Ica Supermarket Torget i Skellefteå.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74