Trissvinnaren Mona Poikola

Blodgivaren Mona från Kiruna vann stort på Triss på blodgivardagen

Efter att ha fått en Trisslott som gåva när hon gav blod skrapade Mona Poikola, 45 år från Kiruna, fram tre Tv-rutor. I morse vann hon 250 000 kronor när hon besökte Nyhetsmorgon i Tv4 – på internationella blodgivardagen.

Det var värdefulla bloddroppar som Mona Poikola lämnade ifrån sig för ungefär tre månader sedan. Efter att ha varit blodgivare i 20 år fick hon en ordentlig personlig utdelning då hennes fina gärning tog henne hela vägen till Stockholm och Trisskrapet i Tv.

– Jag trodde inte att jag hade sett rätt. Det är ju inget man tror ska hända, beskrev Mona ögonblicket då hon skrapade fram sin storvinst i mars.

I morse var det så dags att skrapa den större Trisslottsmodellen i direktsänd Tv. Och det blev en ordentlig vinst för Mona, 250 000 skattefria kronor.

– Det här känns jättebra, men det var nervöst. Jag har inte varit nervös alls förrän jag kom in här i huset, det var då det blev på riktigt, sa Mona och berättade att själva skrapet gick väldigt fort. Hon hann själv inte reflektera över vilka siffror som dök upp på lotten.

– Så därför var det bra att de sa vad jag hade skrapat fram.

Mona hade maken Ulf med sig till Stockholm, och hemma i Kiruna satt de tre barnen och följde skrapet tillsammans med mormor och morfar. Och för två av dem var det en mycket speciell dag.

– Våra tvillingar fyller åtta år i dag, berättade Mona för programledarna som hälsade och gratulerade så mycket.

Telefonen fylldes snabbt på med sms och efter skrapet ringde en av de nyblivna åttaåringarna och berättade för sin mamma att hon hade sett skrapet på Tv och fått hälsningen.

Nu planerar familjen att resa, något som dottern önskat sig.

– Det skulle vi jättegärna vilja göra, kanske inte den här sommaren, men nu har man ju verkligen möjlighet att göra det nästa år. Dessutom har vi ett hus som vi håller på att renovera, berättade Mona.

– Så pengarna kommer ganska lägligt, för det finns en massa smågrejer att göra.

Nästa gång Mona ska lämna blod är i september. Säkert blir det en ny Trisslott då – man vet ju aldrig vad det kan ge.

Vid frågor, vänligen kontakta:
Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74