Äntligen fick Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, kontakt med den man som vann 7,9 miljoner på Eurojackpot i fredags.

Blågul miljonvinst på Lotto till Landskrona

Medan Tre Kronor slåss mot Finland om en finalplats i hockey-VM skakade Lotto fram en blågul storvinnare då en miljonvinst gick ut till Landskrona. Den rätta raden på Lotto 2 resulterade i en vinst på dryga 1,9 miljoner kronor. – Jag får ju fråga om de åker ner till Köln och finalen nu eller hur vinnaren ska fira, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson som nu ska försöka få tag på spelkortsinnehavaren.

Lotto 2 hade sammanlagt 5 183 245 spelade rader men det var endast en rad som lyckades pricka alla sju nummer. Vinnaren lyckades förutom att sätta de sju rätta siffrorna även pricka in en undervinst på 4664 kronor så vinsten steg till totalsumman 1 963 930 kronor. Raden, med den blyga insatsen på 52 kronor, var inlämnad på ICA Kvantum i Landskrona och mitt i hockeyyran blev i alla fall en blågul spelare en storvinnare.

– Vi fortsätter hoppas på flera blågula vinnare ikväll men himla skönt att Miljonärsfabriken inleder lördagskvällen med en vinnare i alla fall, säger Pierre Jonsson.

 

För spelkortsinnehavaren som lämnade in den tursamma raden väntar nu ett samtal från vinnarambassadören Pierre Jonsson. Om han får tag på vinnaren det vill säga.

– Det brukar vara extra knepigt att få tag på folk när det är någon stormatch eller event så vi får se om det är någon som tycker att jag stör mitt i matchen eller om dem vill prata med mig.

 

Vinsten är Skånes 21:a miljonvinst för året så det har blivit en del samtal neråt i landet för Svenska Spels vinnarambassadör.

– Skånes starka trend verkar inte sluta så vi får se vad för siffra vi landar på efter årets slut, säger Pierre Jonsson.

 

Vi återkommer med mer information om vinnaren.

 

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Pierre Jonsson, vinnarambassadör, Svenska Spel tel. 070-663 85 85
eller
Johanna Alba, kommunikatör, Svenska Spel tel. 070-245 76 63