Behovet av ett nytt lysrör tog Edna från Jönköping till Triss-skrap i Tv4

Efter att ett lysrör gått sönder hemma i köket behövde Edna Svensson från Jönköpingstrakten åka till affären för att köpa ett nytt. Väl där passade hon på att köpa en Trisslott. Det gjorde hon rätt i, för i morse skrapade hon i Tv4 Nyhetsmorgon.

– Det känns skönt nu när det är över, sa 86-åriga Edna Svensson när hon kommit ut från Nyhetsmorgonstudion, 100 000 kronor rikare.

Och nervöst var det. Några riktigt höga tal dök upp tidigt på lotten som Edna hade valt, och på frågan vad hon hade för puls svarade Edna:

– Jag har ingen, vilket fick programledarduon att brista ut i skratt.

Med sig till studion hade Edna sina två söner, vilka hon också passade på att hylla.

– Det är ordning på dem!

Ska du belöna dem med en slant också, om det blir mycket pengar?

– Jajamensan, det är de värda.

Lotten som tog Edna till Stockholm och morgonsoffan hade hon alltså köpt av en slump på Coop Konsum i Sävsjö. När hon skrapade hemma i lägenheten trodde hon att det som vanligt inte skulle bli någon större vinst.

– Det var en Tv-ruta där, och då tänkte jag att det var kört den gången. Sen kom en till, och då tänkte jag att det blir väl som vanligt. Sen kom den tredje Tv-rutan, och då vet jag inte vad jag tänkte! Jag tittade på den och skrapade resten, och jag ville ju inte tro att det hände, skrattade Edna och fortsatte.

– Det var spännande innan jag meddelat dem, sa hon och tittade på sina söner som sedan hjälpte henne att kontakta Svenska Spel.

– Det var kul att ringa när de sa att jag fick skrapa kontrollkoden, den man inte får skrapa, sa en av de medföljande sönerna och skrattade.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Magnus Fridell, Vinnarkommunikatör, Svenska Spel tel. 073-506 21 74