Årets första Lottomiljonär – glad Stockholmspensionär

2017 års första Lottodragning gick av stapeln på onsdagen. En rad på Lotto två blev ensam med sju och fick ett vinstvärde på precis en miljon, men eftersom det var ett systemspel resulterade totalvinsten i 1 096 978 kronor. Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, har sedan dess försökt nå den som lämnat in miljonsystemet och först under torsdagseftermiddagen svarade en glad och nöjd herre:

– Det här var inte alls en dålig start på 2017. För en pensionär som en annan kommer pengarna väl till pass. Jag vann 30 000 spänn för ett par år sedan, men nästan 1,1 miljoner kom som en glad överraskning.

Mannen som lämnat in sitt Lottosystem med åtta nummer för 68 kronor på Lotto med Joker hos Direkten Odenplan Spel & Tobak i Stockholm fortsatte:

– Mitt Lottosystem med åtta nummer bygger på lite födelsedagar och andra tursiffror, så det är lite speciellt. Det roliga är att en gammal kompis sa när jag gick för att förnya mina rader att det inte var någon idé med tanke på sannolikheten. Men det får han äta upp nu, haha!

– Självklart har jag haft en väldig tur, men vinstpengarna kommer jag bland annat placera i studiekonton till barnbarnen. Och förutom att stärka upp egna kassan kommer en del av vinsten också gå till välgörenhet. Det känns bra!

Det nyblivna miljonvinnaren i Stockholm önskar vara anonyma.

Rätt rad Lotto 2 – onsdag 4/1-16: 2-3-14-17-19-25-33

Vid frågor, vänligen kontakta: Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, 070 – 663 85 85