En man i Uppsala län skrapade fram fem miljoner kronor på Triss.

Ännu en värmländsk storvinst – Karlstadspar vann en miljon kronor på Triss

En Karlstadsbo i 40-årsåldern och hans fru fick en ordentlig överraskning när de nyligen skrapade Triss. Bakom skrapytan dolde sig tre likadana summor som de tidigare knappt hade vågat drömma om. Plötsligt var paret en miljon kronor rikare.
– Det trodde vi inte kunde hända, säger vinnaren glatt.

Det var nyligen som mannen och hans fru skrapade en Triss som de köpt hos Willys Våxnäs i Karlstad. De skrapade halva lotten var och blev väldigt överraskade när de såg vad som uppenbarade sig bakom skrapytan.

– Det tog flera minuter innan vi fattade att det stod en miljon kronor. Det stod ganska still i huvudet, men den första tanken var nog att det var väldigt skönt att kunna göra grejer utan att tänka på annat. Det är en lyx som man alltid önskat sig i någon form, stor som liten, och nu blev den större, berättar mannen.

Paret ringde till Svenska Spels kundtjänst för att fråga hur de skulle gå tillväga och ganska snart därefter ställde de sig i kö på banken.

– Vi ville ju inte hålla i lotten längre än vad vi behövde, förklarar vinnaren.

Guldkant på tillvaron
Paret menar att vinsten kommer att bidra till mycket ren guldkant på tillvaron. De har nyligen flyttat och reser gärna med familjen.

– Och det kommer vi fortsätta att göra, men lite oftare nu. Vi gör nog grejer som vi ändå planerat att vi måste göra fast i lite snabbare takt än vad vi tidigare tänkt. Det känns otroligt lyxigt och det njuter vi av!

Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var den som ringde och gratulerade mannen till storvinsten. Han berättar att det är en av många stora vinster till Värmland den senaste tiden.

– Sedan början av maj har vi haft fyra miljonvinster i länet, på Triss, Lotto och Keno. Och det är inga små vinster det handlar om, snittvinsten ligger på drygt 6,2 miljoner kronor vilket inte är illa, säger han.

Det här är Triss

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Fridell, vinnarkommunikatör, Svenska Spel Tur, telefon 073-506 21 74, magnus.fridell@svenskaspel.se