Ann och Peder från Skellefteå vann en halv miljon på Triss i Nyhetsmorgon

Skellefteåbon Ann var onsdagens TV-Trissvinnare i Nyhetsmorgon.

När det stod klart att hon skrapat fram en vinst på en halv miljon kronor kom glädjetårarna.

– Det är osannolikt att man ska få vara med om något sådant här, säger vinnaren lyckligt.

Ann hade med sig maken Peder till tv-studion på Gärdet i Stockholm. De är två om vinsten och har delat på jobbet hela vägen. Peder köpte Trisslotterna och Ann skrapade fram de tre tv-rutorna, samt var den som skötte skrapjobbet på plats i Nyhetsmorgon.

– När jag skrapade fram de tre tv-rutorna för ett par månader sedan var det som att jag hamnade i ett vakuum. Det blev svårt att sova några nätter. Sen har jag försökt att tänka bort så att jag inte skulle bli så nervös, berättar Ann efter att hon gått i mål med hela Trissresan och skött sin uppgift i tv med den äran.

Det blev en halv miljon kronor för paret, som saknar färdiga tankar om hur de vill spendera sin fina vinst.

– Tårarna kom när det blev så mycket pengar. Jag hade förberett mig på hundra tusen kronor. Vad vi ska göra för vinsten vet jag uppriktigt sagt inte. Jag har inte hunnit fundera någonting. Det är något vi behöver sätta oss ned och fundera noga över, säger Ann.

Ett fritidsintresse paret har är att fiska på fjället. Peder föreslår att de ska köpa en skoterpulka som Ann kan åka i när de drar iväg på sina fisketurer, men det är en idé Ann skrattar bort. Istället enas de kring att det kan komma att bli lite extra guldkant på tillvaron åtminstone. De är också överens om att hela Trissäventyret varit en angenäm upplevelse.

– Det har varit hur lyxigt som helst. Vi har varit så väl omhändertagna och allting har varit så fint. Man har fått känna sig som en prinsessa, säger Ann och skrattar.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg var med Skellefteåparet under Trissmorgonen på TV4.

– Det blev en känslosam och synnerligen minnesvärd dag för dem. Med bara lite tid kommer de säkert på något bra sätt att unna sig något och kanske fira lite. Från Västerbottens län är det hittills i år fem personer som fått skrapa Triss i Nyhetsmorgon, medan Ann är den första att representera Skellefteå, säger han.

Lotten som tog Ann och Peder till Nyhetsmorgon var köpt hos Ica Kvantum i Skellefteå.

Se här när Ann skrapar fram sin vinst.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.