Andra Chansen-vinst till Umeå tände ett hopp – som infriades

Under midsommarhelgen drogs det 20 extra miljonvinnare bland Svenska Spel Turs kunder under Andra Chansen, som ger alla som har spelat på Lotto från den 28 december till och med midsommardagen en andra chans att vinna en miljon kronor. Det gav Svenska Spels sommarjobbande vinnarkommunikatör, stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson, chansen att ge en vinnare i Umeå ett glatt besked.
– Du skämtar? Jo!? Är det säkert? Skojar du med mig? Kan det vara möjligt? Jag vinner aldrig någonting, tjoade kvinnan och skrattade.

Kvinnan i 60-årsåldern hade sedan förra året koll på Andra Chansen, och i lördags hade hon sett att det hade gått ut en vinst till Umeå, men vågade inte hoppas på att det var henne det handlade om. Umeåbon hade spelat tioveckorssystem i flera år som hon bara förlängt.

– Sedan tittar jag på söndagar och ser vad jag vinner. Ibland blir det 22 kronor, berättade kvinnan.

Men även om misstron var hög var även glädjen upp till skyarna.

– Det är ju fantastiskt, vilken otrolig midsommarhelg! konstaterade hon.

För inte nog med att kvinnan och hennes man tillbringat midsommaren i vackert väder ute på deras sommarställe, så kom hon hem till en miljon kronor extra på kontot. Vad hon skulle göra av pengarna visste hon ännu inte, utan det fick bestämmas senare när hon hunnit smälta vinsten ordentligt.

– Det var roligt hur mannen i bakgrunden under samtalet bara sa ”nej” när hon berättade att jag försökte förmedla att hon hade vunnit en miljon, berättar Angelica Bengtsson. Ett sådant besked får man inte varje dag. Sommarstället lät som en underbar plats, så jag hoppas att de kommer spendera mer tid där nu.

Vinnaren önskar vara anonym.