Undersköterskan Sebastian ny svensk mästare – ”Det är helt blankt!”

18.00 på söndagen var det dags för ”Duell” i Poker-SM 2018. Vid 03.30 var det över och Sebastian Sasvari, 36 år, från Vänersborg kan nu titulera sig som svensk mästare i poker. Förutom ära och berömmelse kan Sebastian även räkna hem 37.730 kronor i förstapris.   

Poker-SM 2018 tuffar vidare och på söndagskvällen var det dags för heads-up-poker när spelarfavoriten ”Duell” skulle avgöras. Tidigt på måndagsmorgonen var det över och ensam kvar stod undersköterskan Sebastian Sasvari, 36 år, från Vänersborg.

– Det känns riktigt bra, svensk mästare trodde jag aldrig att jag skulle bli, säger Sebastian, efter en omtumlande natt vid pokerbordet.

Sebastian arbetar till vardags som undersköterska och vinsten kommer lägligt.

– Det här är största vinsten jag vunnit. Jag kommer spara pengarna. Jag försöker spara ihop till ett hus.

Det var dock ingen spikrak väg till final för Vänersborgsbon som var nära att åka ut vid mer än ett tillfälle.

– Jag var riktigt nära att åka i två matcher. I ena matchen floppade jag två-par och lyckades vända. I den femte matchen mötte jag en väldigt aggressiv spelare, jag kunde inte riktigt lista ut ur hur han spelade men kunde vända till seger ändå.

Sebastian”SebSas” Sasvari berättar att han har förändrat sitt spel de senaste åren i hopp om att utveckla sitt spel och bli en bättre pokerspelare, vilket bevisligen har gett resultat.

– De senaste två åren har det gått allt bättre. Jag ändrade mitt spel från att bara spela korten. Det gäller att förstå hur motståndaren spelar och anpassa sig därefter. Jag har tittat på Twitch, jag har följt Spraggy och Lex Veldhuis mycket, utvecklar Sebastian.

Totalt 350 personer var med i startfältet och Sebastian vann totalt sju matcher. Men inför finalen mot Willzuutz slog tröttheten till för Sebastian och i efterhand minns han knappt finalen.

– Willzuutz var väldigt tuff minns jag. Han var i ledning länge har jag för mig. Jag kommer inte ihåg sista handen. Det är helt blankt. Jag skulle ha filmat, säger Sebastian.

Sebastian fick senare finalhanden återberättad. SebSas och Willzuutz gick all-in innan floppen. Sebastian med Kung Kung och WillZuutz med Ess Knekt. Floppen visade 6s, 3c, 9c. Turn 7s och river 8s.

– Sjukt, jag minns verkligen inte, jag var så himla trött. Haha, det är sjukt att glömma en sån hand. Men nu kan jag i alla fall återberätta den för folk.

Detta är sjätte året Sebastian spelar Poker-SM och nu är siktet inställt på större segrar.

– Nu är fokus på Main Event, jag har aldrig kommit till dag två, nu är det dags, avslutar den svenska mästaren.

Med tre discipliner avverkade – 6-manna, 7-kort stöt och Duell är det på fredag dags för Fixed Limit Hold’Em. Svenska Spels Linda Backlund, kommunikationsansvarig poker, summerar:

– En dryg vecka in i årets Poker-SM och det är otroligt kul att se intresset och engagemanget från våra spelare. Stort grattis till Sebastian som svarade för en enastående prestation, vilket vi har sett från flera av våra spelare så här långt. Nu ser vi med tillförsikt fram emot fortsättningen på detta fantastiska SM, säger Linda.

På fredagen avgjordes även 7-kort stöt där S-Matsson avgick med segern, förutom att kunna titulera sig som Svensk Mästare kammade hen även hem 16 057 kronor.

Svenska mästare 2018

EdgeDeal, 6-manna
Stefan Mattsson, 7-kort stöt
Sebastian Sasvari, Duell

Turneringsschema 2018

Datum                                                         Event
Fredag 2018-11-09 19:00                        FLHM
Söndag 2018-11-11 18:00                       OMH 9M
Fredag 2018-11-16 19:00                        OMH Hi/Lo
Söndag 2018-11-18 18:00                       Mörkpoker
Fredag 2018-11-23 19:00                        Omaha 6M
Söndag 2018-11-25 18:00                       Main Event

Du följer uppsnacket inför SM i Svenska Spels serie ”Vägen till Poker-SM” – https://www.youtube.com/watch?v=1wZUkR2R1QY och den som vill följa SM live gör du det enklast via Twitch där Bengt Sonnert streamar från flertalet event under årets SM –  https://www.twitch.tv/thegamblingcabin

För mer information vänligen kontakta
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel
victor.kalda@svenskaspel.se, 076 129 62 84