Pontus Wernbloom é klar – för Stryktipset

Pontus Wernbloom, den 51-faldiga landslagsmannen, kommer från och med nu ge sina experttips till alla Sveriges tippare direkt i Stryktipsets kupongläge. Med sin fotbollserfarenhet hoppas Pontus och Stryktipset att tipparna ska få ytterligare en dimension av råd och tips.

Första Stryktipsomgången kommer med blandade känslor för Pontus Wernbloom, kupongen innehåller landskamper och matcher från svenska division 1 och Spanien i stället för klassiska Premier League och Championship.

– Det kommer bli superkul men den här första veckan är sån ångest. Man trodde ju man skulle få börja med Premier League och Championship men jag kastas till vargarna direkt. Jag har fått ringa runt till folk för att få all möjlig fakta, det blir ett stålbad.

Många experter lutar sig mot statistik och underliggande siffror. Vad lutar du dig mot?

– Underliggande siffror är bra men man får inte glömma de mjuka värdena. Här tror jag med min erfarenhet att jag kan ge tipparna något extra. Vad händer i en grupp när man förlorar eller vinner mycket? I Sverige går serierna nu mot sitt slut, vad händer med lag som inte har något att spela för? Då måste du se matcherna och se hur spelarna agerar på plan, där får du något annat att förhålla dig till.

Intresset för Stryktipset kom redan i tidig ålder.

– Plingen, är det första som dyker upp i mitt huvud när jag tänker på Stryktipset. Man satt med kompisarna och åt pizza och godis. Klockan 16:00 då smäller det, då börjar det plinga, det var mäktigt.

Med en fotbollskarriär som löpte över drygt 16 år och därmed förbud om att spela på fotboll blev det en paus från Stryktipset.

– Jag har följt Stryktipset på avstånd kan man säga. Men engelsk och svensk fotboll har jag alltid följt noga.

Pontus är inte vidskeplig och har heller inte några speciella ritualer för sitt tippande, men ett lag har han haft svårt för den senaste tiden.

– Brighton har stört mig. Jag kan inte acceptera att Brighton att ska vara bra efter alla deras försäljningar. Nu satte jag dem i helgen mot Newcastle så nu hoppas jag kunna släppa dem. Jag tror inte på någon form av ”jinx” men nu kan jag hålla en mer balanserad analys när det gäller Brighton, avslutar Pontus Wernbloom.

Lördagens omgång kommer med en jackpot på cirka 14 miljoner kronor, Sveriges bortamatch mot Estland är match 1 och så här säger Stryktipsets nya expert om matchen.

– Snaran har dragits åt för det svenska landslaget och att man skulle bomma i Tallinn ser jag som otroligt. Om man mot förmodan skulle göra det får nog SVFF sparka sin första tränare någonsin och det svenska laget skulle få springa gatlopp hemma i Stockholm. Spik tvåa, för Jannes och lagets skull.

Läs alla Pontus Wernblooms tips här

Matcher
1 Estland – Sverige
2 Ukraina – England
3 Nordmakedonien – Italien
4 Rumänien – Israel
5 Kosovo – Schweiz
6 Tyskland – Japan
7 Vänersborgs IF – Oskarshamn
8 Åtvidaberg – Falkenbergs FF
9 Ängelsholm – Ahlafors IF
10 Dalkurd – FC Stockholm Inter.
11 Motala AIF – Vasalund
12 Örebro Syrianska – Nordic Utd
13 Burgos – SD Eibar

 

Vid frågor, vänligen kontakta:
Victor Kalda, PR-projektledare, Svenska Spel Sport & Casino tel. 076-129 62 84